Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ + ΣΤΙΧΟΙ

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ..
ΚΑΤΙ Μ ΑΝΕΒΑΖΕΙ..
ΚΙ ΟΛΟΕΝΑ…
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ
ΔΕ ΔΑΚΡΥΖΩ
ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΑΡΧΙΖΩ
ΚΙ ΟΣΟ ΠΑΩ
ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΝΑΩ

ΓΙΑΤΙ “ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ”
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
ΔΕΝ Θ ΑΦΗΣΩ ΣΤΙΓΜΗ
ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

ΕΝΑΝ ΗΛΙΟ ΦΟΡΩ
ΚΙ ΕΝ ΑΣΤΕΡΙ ΚΡΑΤΑΩ
ΤΩΡΑ ΛΑΜΠΩ ΚΙ ΕΓΩ
ΤΩΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ
ΤΩΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ
ΚΑΤΙ Μ ΑΝΕΒΑΖΕΙ
ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΟΥ ,ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΔΕ ΔΑΚΡΥΖΩ
ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΑΡΧΙΖΩ
ΠΑΙΡΝΩ ΦΟΡΑ
ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΩΡΑ

Δέσποινα Βανδή

VandiDespoina 20070324.JPGΗ Δέσποινα Βανδή (γεννημένη ως Δέσποινα Μαλέα στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και με διεθνή καριέρα.

Προσωπική ζωή

Όταν ήταν 6 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στην Καβάλα, από όπου είναι η οικογενειακή της καταγωγή. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της καριέρας της άλλαξε το επίθετό της σε «Βανδή» για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε.

Έχει παντρευτεί τον Ντέμη Νικολαΐδη, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη (8 Φεβρουαρίου 2004) και ένα γιο (21 Αυγούστου 2007). Το 2003 εμφανίστηκε μαζί με τον σύζυγο της Ντέμη Νικολαΐδη στην εκπομπή του Discovery Channel «Europe's Richest People» αφού η περιουσία της φτάνει τα 11.000.000 ευρώ.

Καριέρα

Η Δέσποινα Βανδή έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους σε Ελλάδα και Κύπρο και κάποιοι δίσκοι έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1994, αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας, έχει συνεργαστεί με τον Αντώνη Ρέμο την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης.


1994-1996: Πρώιμα έτη

Η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο Γέλα μου το 1994 από την Minos EMI. Ο δίσκος αυτός ξεχώρισε από το ντουέτο Το Αδιέξοδο με το Γιάννη Πάριο, σε στίχους Βασίλη Καρρά και τα τραγούδια "Γέλα μου" και "Δεν υπάρχει τίποτα".

Το 1996 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον επόμενο δίσκο της, Εσένα Περιμένω. Μεταξύ των επιτυχιών του άλμπουμ, τα Εσένα Περιμένω, Δεν Πεθαίνει Η Αγάπη και Έφυγες, τραγούδια γραμμένα από το φίλο της και τωρινό μουσικό παραγωγό Τόνυ Κονταξάκη.


1997-1999: Επιτυχία

Το 1997 συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό Φοίβο, ο οποίος έγραψε τα τραγούδια για το άλμπουμ Δέκα Εντολές, το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο. Η συνεργασία τους αποδείχθηκε επιτυχημένη τα επόμενα χρόνια. Αργότερα το ίδιο έτος, της προτάθηκε να υποδυθεί ένα ρόλο guest star στην τηλεοπτική σειρά Δύο ξένοι, ρόλο τον οποίο αποδέχτηκε. Υποδύθηκε μία λαϊκή τραγουδίστρια ενός μικρού κέντρου διασκέδασης της εθνικής οδού, που μπόρεσε να αλλάξει τη σεξουαλικότητα του ομοφυλόφιλου πρωταγωνιστικού χαρακτήρα. Ο επόμενος δίσκος της ήταν οι Προφητείες. Κυκλοφόρησε το 1999 και έγινε χρυσός την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας του. Στη συνέχεια έγινε τριπλά πλατινένιος. Αργότερα την ίδια χρονιά, η Δέσποινα έδωσε την πρώτη της σόλο συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού με κοινό 7.000 θεατών.

Περίοδος 2000-2003

Το 2000 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε το single Υποφέρω. Ο δίσκος αυτός έγινε 6πλα πλατινένιος και βραβεύτηκε ως το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών στην Ελλάδα, από τον Richard Branson της Virgin. Το φθινόπωρο του 2001 η Δέσποινα και ο Φοίβος αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τη Heaven Music, μία νέα δισκογραφική εταιρία, μέλος του Athena Group (το μεγαλύτερο media group στην Ελλάδα). Η επόμενη επιτυχία της Δέσποινας Βανδή, το Γεια (2001), ήταν ένα διπλό άλμπουμ με 21 νέα τραγούδια. Το άλμπουμ έγινε 4πλά πλατινένιο. Πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ έγιναν επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε γείτονες χώρες, όπως η Τουρκία και ο Λίβανος. Με τη λήξη αυτού του έτους, η Βανδή έδωσε στη Θεσσαλονίκη δωρεάν συναυλία με περισσότερους από 62.000 θεατές.

Το 2002 η Δέσποινα τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνίδα Καλλιτέχνις με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο διαγωνισμό του World Music Awards του 2002 στο Μόντε Κάρλο[1]. Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Επίσης στις 8 Μαρτίου του 2002 το σύστημα των πολλαπλών πωλήσεων παύει να ισχύει. Έτσι οι πωλήσεις των διπλών άλμπουμ παύουν πλέον να διπλασιάζονται. Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος του 2003 κυκλοφόρησε το cd-single "Άντε Γεια", που έγινε 3πλά πλατινένιο, επανακυκλοφορώντας αυτήν την φορά όμως με τον δίσκο "Γεια". Το cd ονομάζεται "Γεια-Άντε Γεια collectors edition". Τέλος το 2003 η Δέσποινα κυκλοφορεί το πρώτο της DVD με τίτλο Δέσποινα Βανδή: The Video Collection '97-'03. Το DVD αυτό γίνεται χρυσό και μάλιστα ήταν το πρώτο DVD στην Ελλάδα που διακρίθηκε με χρυσή απονομή αφού, μέχρι τότε, κανένα άλλο DVD δεν κατάφερε να γίνει χρυσό ή πλατινένιο.[1]

Δέσποινα Βανδή: Live

Tο χειμώνα 2003 η Βανδή κυκλοφορεί σε διπλό άλμπουμ την συναυλία που έδωσε στο Λυκαβητό λίγο πριν φύγει για την Ισπανία για να ακολουθήσει τον Ντέμη, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Ισπανία γεννήθηκε και η κόρη της Δέσποινας και του Ντέμη, Μελίνα. Η συναυλία αυτή ήταν sold out. Η Βανδή εμφανώς συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια μίλησε στους fans της λέγοντας: "Θα μου λείψετε πολύ, θα σας σκέφτομαι εκεί που θα πάω" κάνοντας το στάδιο να την αποθεώνει αλλά και να στεναχωριέται ταυτόχρονα που η αγαπημένη τους τραγουδίστρια θα έφευγε. Είναι σίγουρο πως το βράδυ αυτό του Σεπτέμβρη θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη πολλών ανθρώπων. Το άλμπουμ αυτό έγινε πλατινένιο μέσα σε μία μέρα.[2]

2003: Διεθνής καριέρα

Το τραγούδι "Gia", σε στίχους και μουσική Φοίβου, εισχώρησε στη διεθνή μουσική σκηνή και το 2003 έφτασε τη Νο1 θέση σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Billboard και Music Week)[3]. Από τότε, έχει κυκλοφορήσει ως CD single σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Βόρεια Αφρική, καθώς επίσης έχει συμπεριληφθεί σε πάνω από 120 CDs με διάφορους καλλιτέχνες παγκοσμίως. Τα τρία πρώτα της διεθνή singles, Gia (2003), Opa Opa (2004) και Come Along Now (2005) μπήκαν στις λίστες όλου του κόσμου. Τα πρώτα διεθνούς κυκλοφορίας άλμπουμ της, ονομάστηκαν από τα τραγούδια της Gia και Come Along Now. Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πορτογαλίας "Radio Nova Era" την τίμησε με το βραβείο της "Καλύτερης διεθνούς τραγουδίστριας χορευτικού τραγουδιού για το 2004" στο Gala Radio Nova Era, που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου στο Πόρτο.

Έκανε μία εμφάνιση στην κορυφαία διεθνή εκπομπή Top of the Pops όπου παρουσίασε το τραγούδι της "Gia", καθώς συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία εκείνης της εβδομάδας "διάσημοι καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις". Η δουλειά της έχει κυκλοφορήσει ως remix από γνωστούς DJs και παραγωγούς, όπως μεταξύ άλλων οι Armand Van Helden, Milk & Sugar, Nick Skitz, Roger Sanchez, Junior Vasquez, Pete Tong, Bass Bumpers, DJ Gregory, Level K, XTM, Minimal Chic και Highpass. Οι δίσκοι της Gia και Opa-Opa έγιναν οι Δίσκοι της Εβδομάδας στις χορευτικές εκπομπές του BBC Radio 1. Στο τέλος του Αυγούστου του 2004 πραγματοποίησε συναυλία στο Beatstock Festival της Νέας Υόρκης.



Περίοδος 2004-2008

Μετά τη γέννηση της κόρης της Μελίνας στην Ισπανία, στις 08/2/2004, ταξίδεψε στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε το νέο της δίσκο με τίτλο Στην αυλή του παραδείσου, ο οποίος έγινε διπλά πλατινένιος ύστερα απο την επανακυκλοφορία του το 2005 με τίτλο Στην αυλή του Παραδείσου Special Edition, ο οποίος περιείχε τέσσερα νέα τραγούδια και ένα DVD με 18 βιντεοκλίπ από το 2001 μέχρι το 2005, με τίτλο Δέσποινα Βανδή The Video collection 2001-2005. Το καλοκαίρι του 2006 η Δέσποινα Βανδή πραγματοποίησε συναυλίες στην Ελλάδα, με την πρώτη στο Λυκαβηττό, συγκεντρώνοντας 8.000 θαυμαστές της. Τον χειμώνα του 2006 κυκλοφόρησε το cd-Single Κάλαντα το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο.

Το χειμώνα του 2007 κυκλοφόρησε το νέο δίσκο της με τίτλο "Δέκα Χρόνια Μαζί", ένα επετειακό cd που επισφράγιζε τα δέκα χρόνια κοινής πορείας της με τον Φοίβο. Υπολογίζετε πως το άλμπουμ έχει πουλήσει 56.000 πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Τον Ιούλιο του 2008 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε ξανά το δίσκο "10 Χρόνια Μαζί". Αυτή την φορά όμως ο δίσκος περιείχε επίσης ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Ιt's Destiny". Στον δίσκο αυτό προστέθηκαν και οι πωλήσεις του δίσκου "10 Χρόνια Μαζί" μιας και ο δίσκος είναι επανέκδοση.

Περίοδος 2009

Το 2009 η Δέσποινα Βανδή δεν εμφανίζεται σε κανένα νυχτερινό κέντρο της Αθήνα ή της Θεσσαλονίκη αλλά προτίμησε να ξεκουραστεί μετά από την μεγάλη πολυετή της εμφάνιση στις πίστες. Όμως θεωρεί καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσει φιλανθρωπικές συναυλίες στην Κύπρο. Οι συναυλίες αυτές χάρισαν στη Βανδή πλατινένια απονομή του άλμπουμ "10 Χρόνια Μαζί" στην Κύπρο μετά από την πλατινένια απονομή του άλμπουμ στην Ελλάδα. Μετά από αυτές τις συναυλίες στην Κύπρο η Βανδή είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της στους ομογενείς του εξωτερικού και να πραγματοποιήσει μεγάλες συναυλίες σε Η.Π.Α και Καναδά[4]. Μετά την ανακοίνωση για την περιοδεία της Δέσποινας στην Αμερική έρχεται και η ανακοίνωση από το επίσημο site της Δέσποινας για την συνεργασία της Δέσποινας με τους Goin' Through για μια μεγάλη περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα[5]. Επίσης η Δέσποινα έχει κλείσει συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς για την διεξαγωγή μιας συναυλίας στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τα έσοδα προορίζονται για τις υποχρεώσεις της ομάδας.[6]. Στις 16 Ιουνίου η Βανδή κάνει την επάνοδό της, μετά από ένα χρόνο δισκογραφικής αποχής, με το τραγούδι "Υπάρχει ζωή" ένα δυνατό ποπ - ροκ κομμάτι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. [7]. Το τραγούδι ακούστηκε σε πρώτη μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Ρυθμός 94,9". Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού είναι από τον επί χρόνια συνεργάτη της Δέσποινας, Φοίβο. Στις 24 Ιουνίου η Δέσποινα παρουσιάζει στα Mad Video Music Awards 2009, στο θέατρο Βράχων, το νέο της τραγούδι με τίτλο "Υπάρχει ζωή". Στις 29 Ιουνίου η Δέσποινα δίνει την έναρξη για το Long Hot Summer Tour με τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν sold out.


Βραβεύσεις

Η πρώτη βράβευση της Βανδή έγινε το 2000 από τον διευθυντή των Virgin Megastores του Λονδίνου, για την επιτυχία του cd-single Υποφέρω, ως το πιο εμπορικό cd-single όλων των εποχών στην Ελλάδα. Το 2001 βραβεύτηκε με το "World Best Selling Greek Artist 2001" ("Έλληνας Καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον Κόσμο για το 2001") στον διαγωνισμό "World Music Awards" ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μόντε Κάρλο. Ήταν η πρώτη φορά όπου ένας Έλληνας καλλιτέχνης που ζει στην Ελλάδα βραβεύτηκε σε αυτόν τον διαγωνισμό. Το cd της με τίτλο "Γεια", της χάρισε το βραβείο αυτό, αφού μέσα σε 11 μέρες έγινε 4 φορές πλατινένιο. Το 2003 η Δέσποινα Βανδή κέρδισε στα βραβεία "Αρίων" το βραβείο της Καλύτερης Τραγουδίστριας της χρονιάς αλλά και το βραβείο για τις περισσότερες πωλήσεις για το άλμπουμ "Γεια". Το 2003 αναδείχθηκε "Best International Artist" (Η Καλύτερη Διεθνής Τραγουδίστρια) στα βραβεία του Star Radio Awards στις Η.Π.Α ενώ το "Gia" αναδείχθηκε στην 11η θέση των Top Singles για το 2003 ενώ ήταν στην πρώτη θέση σε πολλά μέρη του πλανήτη (Γερμανία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Τσεχία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο, Σουηδία, Ρουμανία, Αγγλία). Το 2004, το "Come Along Now" έγινε στη Ρωσία το δεύτερο πιο εμπορικό τραγούδι, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων. Γι' αυτό, ο μεγαλύτερος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός της Ρωσίας, ο Hit Fm της έδωσε ένα ειδικό τιμητικό βραβείο σε μια εκδήλωση-συναυλία. Ακολούθησαν βραβεύσεις στα Mad Video Music Awards: το 2005 αναδείχθηκε νικήτρια στα βραβεία του τηλεοπτικού σταθμού Mad, αποσπώντας το βραβείο για το καλύτερο video clip στην κατηγορία Σύγχρονο Λαϊκό, με το τραγούδι "Happy End", το βραβείο της Καλλιτέχνιδας της Χρονιάς και το βραβείο για την πιο καλοντυμένη καλλιτέχνιδα στο τραγούδι "Come Along Now". To 2006 κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο βιντεοκλιπ στην κατηγορία Σύγχρονο Λαϊκό με το τραγούδι "Στην Αυλή του Παραδείσου" και το βραβείο για το καλύτερο χορευτικό βιντεοκλίπ με το τραγούδι "Jambi" αλλά και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας με το τραγούδι "Στην Αυλή του Παραδείσου". Το 2007 κέρδισε εκ νέου το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας με το τραγούδι "Κάλαντα" αλλά και το βραβείο για το καλύτερο video clip ντουέτο με το τραγούδι "Αμανέ". Το 2008 η Δέσποινα Βανδή κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Τραγουδίστριας της χρονιάς. Τον Δεκέμβριο του 2007, με το άλμπουμ της "10 Χρόνια Μαζί", βραβεύτηκε για την δεκαετή προσφορά της στο τραγούδι.




Συναυλίες

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της συνεργασίας της με τον Φοίβο, πραγματοποίησε συναυλίες σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη. Το 1999, η συναυλία της στην οδό Σταδίου προκάλεσε το κλείσιμο της οδού. Το 2001 έδωσε συναυλία για χάρη του συλλόγου "Ελπίδα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η συναυλία συγκέντρωσε 15.000 ανθρώπους και πωλήθηκαν όλα τα εισιτήρια. Από την συναυλία συγκεντρώθηκαν 100.000.000 δραχμές (300.000 ευρώ) τα οποία δόθηκαν όλα στο σύλλογο "Ελπίδα". Το καλοκαίρι του 2001 έδωσε μια δωρεάν συναυλία στην Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 62.000 θεατές. Το καλοκαίρι του 2002 15.000 θαυμαστές της παρακολούθησαν σε συναυλία που έδωσε στην Κύπρο. Αμέσως μετά έδωσε δυο συναυλίες στην Αυστραλία. Το καλοκαίρι του 2003, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ισπανία όπου και θα γεννούσε την κόρη της, η Δέσποινα Βανδή έδωσε συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού, με παρουσία 8.000 θαυμαστών της. Η συναυλία αυτή κυκλοφόρησε σε cd με τίτλο "Live". Στα μέσα Αυγούστου του 2004 πραγματοποίησε δυο μεγάλες συναυλίες, στο "dance festival Beatstock" που διοργανώνεται από το ραδιοφωνικό σταθμό των Η.Π.Α KTU. Στις αρχές του Οκτωβρίου, πραγματοποίησε επιπλέον τέσσερις μεγάλες συναυλίες στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Ατλάντικ Σίτυ και στο Τορόντο του Καναδά. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Μόσχα, όπου ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Hit FM της δίνει ένα ειδικό τιμητικό βραβείο σε εκδήλωση-συναυλία την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 60.000 θεατές. Στα τέλη Μαρτίου του 2005 έδωσε αφιλοκερδώς μια μεγάλη συναυλία στην Θεσσαλονίκη, για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, στο "Πάλαι ντε Σπορ", με περισσότερους από 10.000 θεατές. Το καλοκαίρι του 2005 ξεκίνησε περιοδεία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου. Σταθμός αυτής της χρονιάς η συναυλία στην Κύπρο, στο "Τσιρείο Στάδιο". Τρεις μέρες μετά δόθηκε και η συναυλία στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα παιδιά του "Παιδικού Αναρρωτηρίου" του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Το καλοκαίρι του 2006 έδωσε συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η πρώτη συναυλία στο Λυκαβηττό συγκέντρωσε περισσότερους από 8.000 θαυμαστές της, τρία χρόνια μετά την μεγάλη συναυλία το 2003 στον ίδιο χώρο. Το 2006, έκανε επίσης, την μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος με 80.000 θεατές. Το 2008 τραγούδησε σε διάφορα νυχτερινά κέντρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ενώ πραγματοποίησε και κάποιες συναυλίες. Μερικές από αυτές πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία και στην Κύπρο. Μετά τις συναυλίες της Δέσποινας στην Κύπρο ακολουθεί το Tour της Δέσποινας στην Βόρεια Αμερική τον Μάϊο του 2009. Το tour αυτό ήταν άκρως επιτυχημένο μιας και όλες οι συναυλίες τόσο στον Καναδά όσο και στις Η.Π.Α έγιναν sold-out. [8]

Συνεργασίες

Σοφία Βόσσου, Γιάννης Πάριος, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιώργος Λεμπέσης, Νότης Σφακιανάκης, Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Μαζωνάκης, Σάκης Ρουβάς, Βασίλης Καράς, Χάρης Βαρθακούρης, Δήμος Μπέκε, Λάμπης Λιβιεράτος, Λευτέρης Πανταζής, Κωσταντίνα, Στέφανος Κορκολής, Κώστας Δόξας, Νίκος Κουρκούλης, Ελένη Πέτα, Μαριάντα Πιερίδη, Θεανώ, Ελένη Καρουσάκη, Χριστίνα Φαρμάκη, Θάνος Καλλίρης, Άγγελος Διονυσίου, Γιάννης Βαρδής, Ευριδίκη, Χρήστος Νικολόπουλος, Καίτη Γαρμπή, Ελεάνα Παπαιωάννου, Φίλοι για πάντα, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης, Διονύσης Σχοινάς, Στάθης Αγγελόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Φιόνα


Συμμετοχές σε δίσκους

- Η Δέσποινα στο παρθενικό της άλμπουμ Γέλα μου,τραγουδά ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο για ένα «Αδιέξοδο». - Η Δέσποινα Βανδή ερμηνεύει το τραγούδι "Πρώτη Γνωριμία" στη συλλογή του Αλέξη Παπαδημητρίου με τίτλο "ο Κύκλος του Έρωτα". - 1996 η Δέσποινα Βανδή είναι η δεύτερη φωνή σε δύο τραγούδια του Νότη Σφακιανάκη, το "Δεν θα πας πουθενά" και το "Με τα μάτια μιλάμε εμείς". - Κάνει δεύτερο ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο στο τραγούδι "Σε Συγχωρώ" το οποίο βρίσκεται στο δίσκο του με τίτλο "Η Μοναξιά μέσ' απ' τα μάτια μου". - Το 1999 δανείζει την φωνή της για μεταγλώτιση κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Μουλάν"! - Ακόμη βοηθά το νεοεμφανιζόμενο Γιώργο Λεμπέση στην καριέρα του με το ντουέτο που είχε τεράστια επιτυχία "Κατάλληλες Προϋποθέσεις". - Το 2003 στο καινούργιο άλμπουμ του Τόλη Βοσκόπουλου συμπεριλαμβάνονται δύο ντουέτα με τη Δέσποινα.Το «Εύφλεκτα Υλικά» και το «Ακόμα μια φορά μαζί».

Δέσποινα Βανδή και θαυμαστές

Έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες θαυμαστών (fan clubs) γι' αυτήν σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι ένθερμοι θαυμαστές της την ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει και την υποστηρίζουν σε ό,τι κι αν κάνει.

Πωλήσεις

Η Δέσποινα Βανδή αποτελεί μια από τις πιο εμπορικές Ελληνίδες τραγουδίστριες στην Ελλάδα με πάνω απο 12 πλατινένιους δίσκους μέσα σε δέκα χρόνια, βραβείο world music awards και ρεκορ Sold out. Έχει κυκλοφορήσει 8 δίσκους στην Ελλάδα από το 1994 μέχρι το 2008 οι οποίοι της έχουν χαρίσει πωλήσεις άνω των 1.500.000. Οι πωλήσεις των δίσκων της είναι: "Γεια-Αντε Γεια" με 400.000 πωλήσεις, ο δίσκος "Γεια" με 400.000 πωλήσεις, το "Υποφέρω" με 120.000 πωλήσεις, οι "Προφητείες" με 150.000 πωλήσεις, ο δίσκος με τίτλο "Στην Αυλή του Παραδείσου-Special Edition" με πωλήσεις 100.000,ο δίσκος, ο δίσκος "Δέκα Εντολές" με 100.000 πωλήσεις, ο δίσκος "Στην Αυλή του Παραδείσου" με 100.000 πωλήσεις, το single "Σπάνια" με 25.000 πωλήσεις, το single "Άντε Γεια" 40.000 πωλήσεις, το άλμπουμ "Live" με 40.000 πωλήσεις, το single "Gia" με 10.000 πωλήσεις, το single "Come Along now" με 20.000 πωλήσεις, το single "Κάλαντα" με 30.000 πωλήσεις, το άλμπουμ "10 Χρόνια Μαζί" με 36.000 πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, το άλμπουμ "10 Χρόνια Μαζί: It's Destiny" με 36.000 πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο" και το DVD Δέσποινα Βανδή: The Video Collection '97-'03 με 6.000 πωλήσεις [9].

Δισκογραφία

[Επεξεργασία] Άλμπουμ

  • 1994: Γέλα μου
  • 1996: Εσένα περιμένω
  • 1997: Δέκα εντολές ( 2πλα Πλατινένιο) [10]
  • 1999: Προφητείες (3πλα πλατινένιο)[11] [12]
  • 2001: Γειά (4πλα πλατινένιο)[13] [14]
  • 2002: Collector's edition: Γειά + Άντε γειά (4πλα πλατινένιο) [15] [16]
  • 2003: Live (Πλατινένιο)[2]
  • 2004: Στην αυλή του Παραδείσου (2πλά πλατινένιο)[1]
  • 2005: Karaoke CD + G
  • 2005: Special Edition (2πλα πλατινένιο)
  • 2007: 10 χρόνια μαζί (Πλατινένιο)[17] (Πλατινένιο στην Κύπρο)[18]
  • 2008: 10 χ.μ.: It's Destiny Επανέκδοση (Πλατινένιο)


Από το 1992 έως το 2000 χρυσοί και πλατινένιοι χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία οι δίσκοι που ξεπερνούν τις 25.000 και τις 50.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

Από το 2000 έως το 2006 χρυσοί και πλατινένιοι χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία οι δίσκοι που ξεπερνούν τις 20.000 και τις 40.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

Από το 2006 χρυσοί και πλατινένιοι χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία οι δίσκοι που ξεπερνούν τις 15.000 και τις 30.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

Από το 2009 χρυσοί και πλατινένιοι χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία οι δίσκοι που ξεπερνούν τις 6.000 και τις 12.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

Από το 2000 έως το 2006 χρυσά και πλατινένια χαρακτηρίζονται τα DVD που ξεπερνούν τις 6.000 και τις 12.000 πωλήσεις αντίστοιχα.



CD-singles

  • 1998: Σπάνια (Πλατινένιο) [19]
  • 2000: Υποφέρω (6πλα πλατινένιο σε Ελλάδα) [20] (4πλα πλατινένιο στην Κύπρο)
  • 2002: Άντε γειά (3πλα πλατινένιο)[19]
  • 2003: Gia (Χρυσό στην Ελλάδα) [1]
  • 2004: Opa opa
  • 2004: Come along now (Πλατινένιο)[19]
  • 2006: Κάλαντα (2πλά πλατινένιο)

Από το 1992 έως το 2000 χρυσά και πλατινένια χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία τα cd-singles που ξεπερνούν τις 12.500 και τις 25.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

Από το 2000 έως το 2006 χρυσά και πλατινένια χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία τα cd-singles που ξεπερνούν τις 10.000 και τις 20.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

Από το 2006 χρυσά και πλατινένιά χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ελληνική δισκογραφία τα cd-singles που ξεπερνούν τις 7.500 και τις 15.000 πωλήσεις αντίστοιχα.


DVD

  • 2003: Δέσποινα Βανδή: The Video Collection '97-'03 (Χρυσό DVD) [1]
  • 2004: Δέσποινα Βανδή: Despina Vandi (1994-2000)
  • 2004: Δέσποινα Βανδή Karaoke DVD Vol.1

Διεθνείς κυκλοφορίες

  • 2003: Gia (Χρυσός στις Η.Π.Α) (Χρυσός στην Τουρκία)[1]
  • 2003: Live (Χρυσό στην Τουρκία) [1]
  • 2004: Opa Opa
  • 2003: Despina Vandi
  • 2004: Come Along Now
  • 2005: The very best of Despina Vandi
  • 2005: Nymphea: The best
  • 2005: The garden of Eden
  • 2005: Jambi
  • 2007: Play MP3
  • 2007: MP3 collection

Συλλογές

  • 2001: Δέσποινα Βανδή: The best of (Χρυσός Δίσκος)
  • 2004: Ballads
  • 2004: Dance
  • 2005: Τα λαϊκά της Δέσποινας
  • 2005: Δέσποινα Βανδή
  • 2006: 14 μεγάλα τραγούδια
  • 2006: Singles
  • 2007: Δέσποινα Βανδή: The EMI years: The complete collection
  • 2007: Χρυσή δισκοθήκη
  • 2007: Μοναδικές ερμηνείες
  • 2008: Δέσποινα Βανδή: the best

Συμμετοχές


Δεύτερη φωνή

  • 1996: Θάνος Καλλίρης - Μονάχα την ψυχή σου
  • 1996: Notis Sfakianakis - 5ο βήμα
  • Κυριάκος Ζουμπουλάκης - Η νύχτα τη ζωή μου ταλαντεύει

Εμφανίσεις

  • 1992-1993 (χειμώνας): Κυπριακή Γωνιά, Θεσσαλονίκη.
  • 1993 (άνοιξη): Avantage, Θεσσαλονίκη με Βασίλη Καρρά.
  • 1993-1994 (χειμώνας): Posidonio με Βασίλη Καρρά, Καίτη Γαρμπή, Διονύση Σχοινά, Λάμπη Λιβιεράτο, Κακά κορίτσια.
  • 1994-1995 (χειμώνας): Palais royale.
  • 1995: Club in άνοιξη με Θάνο Καλλίρη, Ζαφειρόπουλο.
  • 1995-1996 (χειμώνας): Show center με Νικολόπουλο, Διονυσίου, Λίτσα Γιαγκούση, Ευριδύκη.
  • 1996 (άνοιξη): Bio bio με Γιώργο Μαζωνάκη, Φαρμάκη, Καρουσάκη, Παναγιώτου.
  • 1996 (καλοκαίρι): On the rocks με Πασχάλη, Δάκη, Σοφία Βόσσου, Κωσταντοπούλου.
  • 1996-1997 (χειμώνας): Posidonio με Λευτέρη Πανταζή, Στέφανο Κορκολή, Τζαβάρα.
  • 1997 (άνοιξη): Διογένης Παλλάς με Γιάννη Πάριο.
  • 1997 (καλοκαίρι): Teatro, Θεσσαλονίκη με Νότη Σφακιανάκη.
  • 1997-1998 (χειμώνας): Rex με Νότη Σφακιανάκη.
  • 1998 (άνοιξη): Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη με Νότη Σφακιανάκη.
  • 1998 (καλοκαίρι): Ribas με Γιάννη Πάριο.
  • 1998-1999 (χειμώνας): Γκάζι με Βασίλη Καρρά.
  • 1999 (άνοιξη): Teatro, Θεσσαλονίκη με Βασίλη Καρρά, Γιώργο Λεμπέση.
  • 1999 (καλοκαίρι): Συναυλίες σε Λάρισα, Κύπρο, Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
  • 1999-2000 (χειμώνας): Γκάζι με Γιώργο Μαζωνάκη, Λάμπη Λιβιεράτο, Γιώργο Λεμπέση.
  • 2000: Συναυλία στη Σταδίου (03.2000).
  • 2000 (άνοιξη): Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη με Λάμπη Λιβιεράτο, Γιώργο Λεμπέση.
  • 2000 (καλοκαίρι): Συναυλίες με Λάμπη Λιβιεράτο σε Αθήνα, Κύπρο, Κρήτη (Ηράκλειο γήπεδο Εργοτέλη Τρίτη 8 Αυγούστου 21:30), Θεσσαλονίκη, Αμερική.
  • 2000-2001 (χειμώνας): Rex, Αθήνα με Νίκο Κουρκούλη, Λάμπη Λιβιεράτο.
  • 2001: Συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) με Κώστα Δόξα (03.2001).
  • 2001 (άνοιξη): Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη με Λάμπη Λιβιεράτο, Κώστα Δόξα.
  • 2001 (καλοκαίρι): Συναυλίες με Κώστα Δόξα σε Κύπρο, Κρήτη (Ηράκλειο γήπεδο Εργοτέλη Κυριακή 22 Ιουλίου 21:30), Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
  • 2001: Γιορτή των αγγέλων, Θεσσαλονίκη (12.2001).
  • 2001-2002: Rex με Σάκη Ρουβά, Κώστα Δόξα (12.2001).
  • 2002 (καλοκαίρι): Συναυλίες με Κώστα Δόξα, Φίλους για πάντα σε Κύπρο, Αυστραλία.
  • 2002-2003 (χειμώνας): Rex χειμώνας 2002-2003 με Τόλη Βοσκόπουλο.
  • 2003 (καλοκαίρι): Συναυλίες με Κώστα Δόξα σε Χαλκιδική, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γερμανία.
  • 2004: Συναυλίες σε Αμερική με Θάνο Πετρέλη (10.2004).
  • 2004-2005 (χειμώνας): Rex με Θάνο Πετρέλη, Καλομοίρα, Γιώργο Χρήστου.
  • 2005: Palai de sports, Θεσσαλονίκη με Καλομοίρα, Γιώργο Χρήστου (03.2005).
  • 2005 (άνοιξη): Πύλη Αξιού, Θεσσαλονίκη με Θάνο Πετρέλη, Καλομοίρα, Γιώργο Χρήστου.
  • 2005 (καλοκαίρι): Συναυλίες με Γιώργο Χρήστου, Καλομοίρα σε Λάρισα, Δράμα, Γιάννενα, Κύπρο, Ξυλόκαστρο, Κέρκυρα, Αθήνα.
  • 2005-2006 (χειμώνας): Rex με Γιώργο Μαζωνάκη, Γιώργο Χρήστου.
  • 2006: MAD Secret Concert (15.04.2006).
  • 2006 (καλοκαίρι): Boom, Θεσσαλονίκη με Σταμάτη Γονίδη.
  • 2006 (καλοκαίρι): Συναυλίες σε Λυκαβηττό, Μαρκόπουλο, Κατερίνη, Έδεσσα.
  • 2006-2007 (χειμώνας): Rex με Γιώργο Μαζωνάκη.
  • 2006: Συναυλία στο ΟΑΚΑ (19.12.2006).
  • 2007 (άνοιξη): Boom, Θεσσαλονίκη με Σάκη Ρουβά.
  • 2007-2008 (χειμώνας): Διογένης Studio με Βασίλη Καρρά, Νίνο.
  • 2008: Odeon, Θεσσαλονίκη με Βασίλη Καρρά.
  • 2008: Περιοδεία ανά την Ελλάδα με Γιώργο Λιανό, Κώστα Δόξα, Γιώργο Φλωράκη σε Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία (Αρίων Palace, 19.04.2008),Πάτρα, Καλαμπάκα (Τρίκαλα), Ιωάννινα, Πάργα.
  • 2008: Συναυλίες ανα την Ελλάδα με Γιώργο Λιανό, Κώστα Δόξα, Γιώργο Φλωράκη, Κέλλυ Καλτσή σε Σπάρτη, Λέσβο, Καβάλα, Χαλκιδική, φεστιβάλ Άρδα Έβρος.
  • 2008: Συναυλία για τον Love Radio (06.2008).
  • 2008: Συναυλίες στην Αυστραλία (Σύδνεϋ, Μελβούρνη) με Γιώργο Λιανό, Κώστα Δόξα, Γιώργο Φλωράκη.
  • 2008: Συναυλία στο Στάδιο Ελευθερία στη Κύπρο με Κώστα Δόξα, Γιώργο Φλωράκη (21.12.2008).
  • 2009: Κέντρο Pavilion, Λευκωσία Κύπρου με Κώστα Δόξα, Γιώργο Φλωράκη (20-21.02.2009).
  • 2009: Crystal Fountain Banquet Hall, Τορόντο Καναδάς με Στέλιο Μάξιμο (15.05.2009)[4]
  • 2009: Trump Taj Mahal Arena, Ατλάντικ Σίτυ Η.Π.Α με Στέλιο Μάξιμο (16.05.2009)[4]
  • 2009: Palace Reception Hall, Μόντρεαλ Καναδάς με Στέλιο Μάξιμο (22.05.2009)[4]
  • 2009: The Venue, Σικάγο Η.Π.Α με Στέλιο Μάξιμο (23.05.2009)[4]
  • 2009: Mohegun Sun Arena, Κονέκτικατ Η.Π.Α με Στέλιο Μάξιμο (24.05.2009)[4]
  • 2009 (καλοκαίρι): Συναυλίες με Στέλιο Μάξιμο και Goin' Through σε Θεσσαλονίκη (Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς (18.06.2009). [21] και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η συναυλία ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας και θα διεξαχθεί στις 29 του Ιούνη.
  • 2009 (φθινόπορο): Συναυλία στη Στοκχόλμη Σουηδίας (17.10.2009)


Άννα Βίσση

annavissi.jpg anna vissi image by Mystic_evil_grinH Άννα Βίσση είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια που γεννήθηκε στην Πύλα της Λάρνακας στην Κύπρο στις 20 Δεκεμβρίου 1957. Είναι γνωστή κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τραγουδά επαγγελματικά από το 1973. Από τότε έχει κυκλοφορήσει πάνω από 28 άλμπουμ τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία.

Βιογραφία

[Επεξεργασία] Πρώτα Χρόνια

1957

Στις 20 Δεκεμβρίου του έτους 1957 γεννήθηκε η Άννα Βίσση στο χωριό Πύλα το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Λάρνακας στην Κύπρο. Οι γονείς της ονομάζονται Νέστορας και Σοφία Βίσση. Η Άννα είναι η δεύτερη από τις τρεις τους κόρες. Οι δύο αδερφές της ονομάζονται Λία και Νίκη. Ο Νέστορας είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στη Λάρνακα.

1963

Η Άννα Βίσση άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου σε ηλικία έξι ετών.

1967

Η δωδεκάχρονη τότε Άννα Βίσση τελειώνει τα μαθήματα μπαλέτου και διακόπτει τις σπουδές της στο πιάνο. Σε ένα τοπικό διαγωνισμό ταλέντων αναγκάζεται να δηλώσει ψεύτικη ηλικία ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος καθώς τα 15 έτη ήταν το κατώτατο όριο ηλικίας. Στο διαγωνισμό αυτό κατόρθωσε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο. Την περίοδο αυτή περιδιαβαίνει την κυπριακή επαρχία δίνοντας συναυλίες. Η Άννα τραγουδά και η αδερφή της Λία παίζει πιάνο. Γίνονται γνωστές ως οι "Αδερφές Βίσση".

Δεκαετία 70'

1970

Η δημοτικότητα της δεκατριάχρονης Άννας Βίσση αυξάνεται στην Κύπρο με την συμμετοχή της σε έναν τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό όπου και παρέλαβε το πρώτο βραβείο.

1973

Οι παραπάνω διακρίσεις έπεισαν τους γονείς της Άννας για το αναμφισβήτητο ταλέντο της. Έτσι το 1973 με πρωτοβουλία της μητέρας της Σοφίας ο Νέστορας κλείνει το μαγαζί του στην Κύπρο και ολόκληρη η οικογένεια Βίσση μετακομίζει στην Αθήνα

Το Σεπτέμβριο του 1973 η οικογένεια Βίσση μετακομίζει στην Αθήνα και μένει στην περιοχή της Κυψέλης. Η τότε 16 ετών Άννα συνεχίζει το Γυμνάσιο στην Αθήνα και ηχογραφεί στη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ τα δύο πρώτα της τραγούδια. Έχει ήδη περάσει από οντισιόν και υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία.

1974

Το 1974 η Άννα Βίσση έκανε μία σειρά από επιτυχημένες συνεργασίες. Στις αρχές του έτους συμμετείχε στο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα "Μικρές Πολιτείες" ερμηνεύοντας δύο μπαλάντες σε στίχους του Σταύρου Κουγιουμτζή και μουσική του Μάνου Ελευθερίου. Συμμετείχε επίσης μαζί με το Γιώργο Νταλάρα στο δίσκο "18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας" του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Την ίδια χρονιά συμμετέχει ερμηνεύοντας τέσσερα από τα δώδεκα τραγούδια στον πρώτο συνθετικά δίσκο του Νίκου Καρβέλα σε στίχους της Βαρβάρας Τσιμπούλη σε έντεχνο σύμφωνα με την εποχή ύφος με τίτλο "Μια Χαρά Μια Καημός" όπου τα τραγούδια μοιράζονται επίσης ο Κώστας Σμοκοβίτης και ο Δημήτρης Κοντολάζος.

Μια ακόμη συνεργασία της είναι αυτή με τον Δώρο Γεωργιάδη, τον νικητή του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 1972 με το τραγούδι "Αν ήμουν πλούσιος". Η Άννα Βίσση ερμηνεύει στον δίσκο με τίτλο "Χίλια Εννιακόσια Τίποτα" το τραγούδι "Μη βάζεις μαύρο" το οποίο θα συμπεριληφθεί αργότερα στον πρώτο της προσωπικό δίσκο. Το τραγούδι "Νικήσαμε" είναι ένα ντουέτο της Άννας με τον Δώρο Γεωργιάδη.

Μία ακόμη συμμετοχή της Άννας το 1974 είναι αυτή στον δίσκο "Άσπρο Μαύρο" όπου τα τραγούδια σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σώτιας Τσώτου μοιράζονται οι Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση, Κώστας Σμοκοβίτης και Δημήτρης Κοντολάζος.

1975

Η 18χρονη Άννα Βίσση πηγαίνει τα πρωινά στο σχολείο και τα βράδια τραγουδά στις μπουάτ της Πλάκας. Παίρνει τα βιβλία της μαζί και διαβάζει στα διαλλείματα. Ταυτόχρονα η σχέση της με τον Γιώργο Νταλάρα γίνεται πιο στενή. Στον δίσκο του "Στα Ψηλά τα Παραθύρια" ερμηνεύει δύο τραγούδια καθώς και το πασίγνωστο ντουέτο της με το Γιώργο Νταλάρα με τίτλο "Στα χρόνια της υπομονής". Την ίδια χρονιά η Άννα Βίσση συμμετέχει στο δίσκο "Γράμματα από τη Γερμανία" του Μίκη Θεοδωράκη.

1976

Το 1976 η Άννα Βίσση συμμετέχει στο δίσκο "Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο και έξι ποιήματα του Κωστή Παλαμά" του Μιχάλη Τερζή όπου ερμηνεύει ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά μελοποιημένο από τον Μιχάλη Τερζή.

1977

Το 1977 η Άννα Βίσση εμφανίζεται σε σχήμα με τον Γιώργο Νταλάρα και το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και δίνει επίσης μια συναυλία στο Λονδίνο με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Χαρούλα Αλεξίου. Συμμετείχε επίσης στο δέκατο ένατο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου και έλαβε το πρώτο βραβείο με το τραγούδι "Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή" σε μουσική και στίχους του Δώρου Γεωργιάδη με τον οποίο η Άννα Βίσση είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Η επιτυχία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για την αρχή της προσωπικής της δισκογραφίας καθώς ένα μήνα μετά κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Άννας Βίσση με τίτλο "Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή" με 13 έντεχνα τραγούδια. Ο δίσκος σημείωσε μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε ένα από τα πιο δυναμικά ντεμπούτα φθάνοντας τις 40000 πωλήσεις.

1978

Το 1978 η Άννα Βίσση προτάθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον εικοστό τρίτο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Η ερμηνεύτρια έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο τραγούδια για τη συμμετοχή της. Εξαιτίας όμως κάποιων διενέξεων μεταξύ των συνθετών των τραγουδιών ακυρώθηκε η συμμετοχή τής Άννας Βίσση και στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού εκπροσώπησε τη χώρα μας η Τάνια Τσανακλίδου.

1979

Το 1979 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της Άννας Βίσση με τίτλο "Κίτρινο Γαλάζιο" με συνθετική συμμετοχή της ίδιας. Ο έντεχνος αυτός δίσκος γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς έγινε πλατινένιος σημειώνοντας πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100000 αντίτυπα και αποτέλεσε τον πιο εμπορικό δίσκο της χρονιάς 1979. Τη μεγάλη του επιτυχία τη χρωστάει στο πασίγνωστο ποπ κομμάτι "Αυτός που περιμένω", το πρώτο στην Ελλάδα τραγούδι στο είδος του.

Δεκαετία 80'

1980

Το 1980 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός δίσκος της Άννας Βίσση με τίτλο "Ναι". Έγινε χρυσός αφότου ξεπέρασε τις 50000 πωλήσεις ενώ τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το ποπ "Όσο έχω φωνή" και η διαχρονική μπαλάντα "Μεθυσμένη Πολιτεία" που ήταν και το τραγούδι των τίτλων της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας.

Το 1980 επίσης η Άννα Βίσση συμμετείχε για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το τραγούδι "Ωτοστόπ", όπου κατέκτησε την 13η θέση.

Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε μια συλλογή η οποία περιείχε τα πιο γνωστά από τα τραγούδια της μέχρι εκείνη τη στιγμή με τον τίτλο "Τα καλύτερά μου τραγούδια".

1981

Το 1981 κυκλοφόρησε το τέταρτο σε σειρά προσωπικό άλμπουμ της Άννας Βίσση με στιχουργική συμμετοχή της ίδιας. Ο δίσκος αυτός έγινε χρυσός και ξεπέρασε τις 50000 πωλήσεις ενώ μεγάλη επιτυχία γνώρισε το τραγούδι "Καλημέρα καινούργια μου αγάπη". Για δεύτερη φορά στο δίσκο αυτό η Άννα Βίσση συνεργάζεται με τον μέλλοντα σύζυγό της Νίκο Καρβέλα.

1982

Το 1982 έλαβε ξανά μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον κατακτώντας για την Κύπρο αυτή τη φορά την 5η θέση με το τραγούδι "Μόνο η Αγάπη" σε στίχους και μουσική της ίδιας. Επίσης επανακυκλοφόρησε ο δίσκος "Άννα Βίσση" σε νέα έκδοση που συμπεριλαμβάνει το τραγούδι της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πέμπτο σε σειρά άλμπουμ της Άννας Βίσση σε στίχους και μουσική του συντρόφου της Νίκου Καρβέλα με τίτλο "Είμαι το σήμερα και είσαι το χθες" με στιχουργική συμμετοχή της ίδιας. Ωστόσο ο δίσκος δεν κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ στην οποία ήταν εγγεγραμμένη η Άννα Βίσση αλλά από την CarVi. Η CarVi είναι η δισκογραφική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Άννα Βίσση και το Νίκο Καρβέλα και ονομάστηκε έτσι από τα αρχικά τους. Όμως η κίνηση αυτή ήταν αντίθετη προς το συμβόλαιο της Άννας Βίσση με τη ΜΙΝΟΣ και μία δικαστική απόφαση υπέρ της προαναφερθείσας εταιρείας απαγόρεψε την περαιτέρω κυκλοφορία του δίσκου έπειτα από μερικές εβδομάδες το 1983.

1983

Τον Μάιο του 1983 παντρεύτηκε με το συνθέτη και τραγουδιστή Νίκο Καρβέλα ενώ το ζευγάρι πάντρεψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου γεννήθηκε η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα Σοφία.

1984'

Το 1984 η Άννα Βίσση άλλαξε δισκογραφική εταιρεία ηχογραφώντας τον έκτο προσωπικό της δίσκο "Νάχες Καρδιά" στη Sony BMG. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1984 και έγινε χρυσό αγγίζοντας τις 50000 πωλήσεις. Συνθέτης του δίσκου ήταν ο Νίκος Καρβέλας ενώ τους στίχους έγραψαν ο Νίκος Καρβέλας και η ίδια η Άννα Βίσση.

1985

Το Σεπτέμβριο του 1985 κυκλοφόρησε ο έβδομος σε σειρά δίσκος της Άννας Βίσση με τίτλο "Κάτι Συμβαίνει". Συνθετικά υπογράφουν το δίσκο ο Αντώνης Βαρδής και ο Νίκος Καρβέλας. Τους στίχους μοιράζονται οι Σαράντης Αλιβιζάτος, Νίκος Καρβέλας, Αντώνης Βαρδής και Φίλιππος Νικολάου. Ιδιαίτερα δημοφιλές αποδείχθηκε το τραγούδι "Σαν κι εμένα καμιά" ενώ τεράστια επιτυχία γνώρισε η ακόμη και σήμερα πασίγνωστη μπαλάντα με τίτλο "Δώδεκα". Ο δίσκος έγινε χρυσός φθάνοντας τις 50000 πωλήσεις.

1986

Το 1986 οι πωλήσεις του δίσκου της Άννας Βίσση με τίτλο "Κάτι Συμβαίνει" έφθασαν τα 80000 αντίτυπα. Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε ο όγδοος σε σειρά προσωπικός δίσκος της Άννας Βίσση με τίτλο "Η επόμενη κίνηση" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα και στιχουργική συμμετοχή της Άννας Βίσση και του Γιώργου Μίτσιγκα στο τραγούδι "Πράγματα". Πρόκειται για μια μπαλάντα που γνώρισεεπιτυχία . Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν επίσης τα πιο ελαφρά κομμάτια "Με αγάπη από μένα για σένα" και "Σ’ αγαπάω, τελεία και παύλα". Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο φθάνοντας τις 100000 πωλήσεις και αποτέλεσε τον πιο εμπορικό δίσκο της χρονιάς εκείνης.

1987

Η δημοτικότητα της Άννας Βίσση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά την επιτυχία του δίσκου "Η επόμενη κίνηση" οι πωλήσεις του οποίου έφθασαν τα 180.000 αντίτυπα. Οι εμφανίσεις της Άννας Βίσση στα νυχτερινά κέντρα αποτέλεσαν σημείο αναφοράς.

1988

Τον Φεβρουάριο του 1988 κυκλοφόρησε το ένατο προσωπικό άλμπουμ της Άννας Βίσση με τίτλο "Τώρα" σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα. Το άλμπουμ που περιείχε τις επιτυχίες "Τα μαθητικά χρόνια" και "Δεν σ’ αλλάζω" έγινε χρυσό ξεπερνώντας τις 50.000 πωλήσεις. Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το δέκατο άλμπουμ της Άννας Βίσση "Έμπνευση" με το επιτυχημένο ομότιτλο τραγούδι που έγινε επίσης χρυσό φθάνοντας τις πωλήσεις των 50.000 αντιτύπων.

1989

Το Δεκέμβριο του 1989 κυκλοφόρησε ο ενδέκατος σε σειρά δίσκος της Άννας Βίσση με τίτλο "Φωτιά". Ξεχώρισαν τα τραγούδια "Σε σκέφτομαι συνέχεια" και "Φωτιά" ενώ το κομμάτι "Ψεύτικα" γνώρισε τεράστια επιτυχία παρά τις αμφιβολίες που είχε αρχικά η τραγουδίστρια σχετικά με το τραγούδι αυτό λόγω του εντελώς διαφορετικού στυλ του. Ο δίσκος έχει γενικότερα έντονες επιρροές από την Ανατολή στους ήχους και στο ύφος ενώ το video clip του τραγουδιού "Μπαλωματάκι" γυρίστηκε στο Μαρόκο. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος αφού ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις.



Δεκαετία 90'

1990

Ο δίσκος "Φωτιά" αγγίζει τα 180.000 αντίτυπα και αποτελεί τον δεύτερο πιο εμπορικό δίσκο του 1990 μετά από τον δίσκο "Σαν τρελό φορτηγό" των 200.000 αντιτύπων του Γιάννη Πάριου.

1991

Το 1991 η Άννα Βίσση εμφανίστηκε στην πρώτη ελληνική ροκ όπερα, με τίτλο "Δαίμονες", σε λιμπρέττο του Σταύρου Σιδερά και μουσική και πρόσθετους στίχους του Νίκου Καρβέλα. Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον Τζον Μοδινό και κυκλοφόρησε σε διπλό άλμπουμ.

1994

Το 1994, η Άννα Βίσση πρωταγωνίστησε στην όπερα "Ωδή στους θεούς" ("Ode to the Gods") του Σταύρου Σιδερά, στην Κύπρο, ενώ τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε και ο δίσκος "Ρε!". Κατόπιν κυκλοφόρησαν δυο τραγούδια, το "Αμήν" και το "Ελένη", σε ένα maxi single. Το 1994 εκδόθηκε επίσης ο δίσκος της Άννας "Ω! Κύπρος" με τραγούδια που αναφέρονται στην πατρίδα της και το 1995 ο δίσκος "Κλίμα Τροπικό". Το 1994 παρουσίασε μουσικό τηλεοπτικό σόου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τίτλο "Με αγάπη Άννα". Έχει συμμετάσχει σε αρκετές φιλανθρωπικές συναυλίες, βοηθώντας ιδρύματα για τα παιδιά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

1997

Το 1996 και το 1997 τραγούδησε στις Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος.

Το Φεβρουάριο του 1997 η Βίσση κέρδισε 3 Μουσικά Βραβεία στην εκδήλωση του περιοδικού Ποπ Κορν[εκκρεμεί παραπομπή], στις κατηγορίες "Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια", "Καλύτερη Ερμηνεία" και "Καλύτερο Ραδιοφωνικό Τραγούδι". Στα τέλη του χρόνου αυτού, η Άννα Βίσση ξεκίνησε περιοδείες στο εξωτερικό που συνοδεύτηκαν με την κυκλοφορία του cd single "Forgive me this", σε παραγωγή του Ric Wake.

1998

Στις 1 Απριλίου του 1998 κυκλοφόρησε το εικοστό δεύτερο σε σειρά άλμπουμ της Βίσση με τίτλο "Αντίδοτο". Πριν καν γνωρίσει την πρώτη του επέτειο το πολυεπιτυχημένο "Τραύμα" του 1997, το "Αντίδοτο" γίνεται 3Χ πλατινένιο. Στην Κύπρο ο δίσκος ακολουθά παρόμοια πορεία, χαρίζοντας στους θαυμαστές της Βίσση επιτυχίες, όπως η μπαλάντα "Γκάζι" καθώς και τα "Σ' έχω επιθυμήσει", "Ερωτευμενάκι", "Μεθυσμένη μου καρδιά", "Μου ανήκεις", "Ο τελευταίος σταθμός", "Πάλι για σένα", "Να τον αγαπάς" και το ομότιτλο τραγούδι. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το τραγούδι "Μάγκαβα τουτ" σε τσιγγάνικους στίχους. Ανάλογη ήταν και η πορεία του δίσκου στις βραβεύσεις, καθώς η Άννα Βίσση απέσπασε τη χρονιά εκείνη τα εξής βραβεία: "Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια", "Καλύτερη ερμηνεία", "Καλύτερη ζωντανή εμφάνιση", "Καλύτερο άλμπουμ", "Καλύτερο Τραγούδι", "Καλύτερο Εξώφυλλο Αλμπουμ" και "Καλύτερο Ραδιοφωνικό Τραγούδι".


21ος αιώνας

2000

Το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφορεί το maxi-single "Αγάπη Υπερβολική" που γίνεται τεράστια επιτυχία (4 φορές πλατινένιο σε Ελλάδα και Κύπρο φθάνοντας τις 110.000 πωλήσεις). Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί και το αγγλόφωνο Cd-single "Everything I Am" που έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ τον Οκτώβριο το ολοκληρωμένο "Everything I Am" κυκλοφόρησε και έγινε χρυσό στην Ελλάδα, ασημένιο στις ΗΠΑ και πλατινένιο στην Κύπρο. Στις 23 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το διπλό άλμπουμ "Κραυγή". Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν από τον Νίκο Καρβέλα, ενώ ο δίσκος περιλάμβανε και το ντουέτο "Καλύτερα οι δυο μας" με την Καίτη Γαρμπή. Η δίσκος "Κραυγή" γνώρισε τεράστια επιτυχία καθώς έγινε 7 φορές πλατινένιος σε Ελλάδα και Κύπρο και χρυσός στην Τουρκία αγγίζοντας παγκοσμίως τα 600.000 αντίτυπα.

2001

Το 2001 κάνει τη δεύτερη θεατρική της παράσταση, το μιούζικαλ "Μάλα" όπου υποδύεται μια Εβραία στην περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Τα τραγούδια του μιούζικαλ κυκλοφορούν σε διπλό άλμπουμ το οποίο γίνεται χρυσό στην Ελλάδα και πλατινένιο στην Κύπρο σημειώνοντας συνολικά περίπου 40.000 πωλήσεις. Το έργο ήταν σε στίχους, σύνθεση και σενάριο του Νίκου Καρβέλα. Η "Μάλα η Μουσική του Ανέμου" που φιλοξενήθηκε μέχρι το Μάιο του 2002 στο Θέατρο Παλλάς απαιτούσε την ειδική διαμόρφωση του θεάτρου, την εγκατάσταση συστημάτων για την ηχητική κάλυψη της παραγωγής και την παρουσία ατμομηχανής επί σκηνής.

2002

Το 2002 επανέρχεται στη νυχτερινή διασκέδαση με το δίσκο "Χ", γραμμένος από το Νίκο Καρβέλα. Ο δίσκος περιλάμβανε ντουέτο με το Γιάννη Πάριο σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και μουσική του Νίκου Καρβέλα. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος σε Ελλάδα και Κύπρο και έφθασε τις 80.000 πωλήσεις.

2003

Το 2003 η Άννα Βίσση κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμ "Παράξενες Εικόνες" με τραγούδια από διάφορους καλλιτέχνες. Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν τα τραγούδια "Τρένο", "Είσαι", "Μην Ψάχνεις την Αγάπη", "Έχω Πεθάνει για Σένα", "Βατερλώ" και "Ψυχεδέλεια". Το άλμπουμ έγινε διπλά πλατινένιο σε Έλλάδα και Κύπρο όπου έφθασε τις 100.000 και 15.000 πωλήσεις αντίστοιχα.

2004

Οι εμφανίσεις της Άννας στο Διογένη την προηγούμενη χρονιά ήταν εντυπωσιακές και επιτυχημένες. Για το λόγο αυτό, το 2004 κυκλοφόρησαν σε διπλό CD το οποίο έγινε 2 φορές πλατινένιο ξεπερνώντας τα 80.000 αντίτυπα και σε DVD, το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά DVD μαζί με το DVD του 2001. Στις 31 Μαρτίου πραγματοποίησε μια μεγάλη συναυλία στην Λευκωσία για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το Σεπτέμβρη πραγματοποίησε άλλη μια συναυλία στην Κύπρο.

2005

Τον Ιανουάριο του 2005 κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή το αγγλόφωνο "Call me" που είναι το ελληνικό "Είσαι". Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό φτάνοντας στην πρώτη θέση του Billboard τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς. Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε σε CD-single και στην Ελλάδα συνοδευόμενο από ένα καινούριο τραγούδι, το "Lie" και διασκευές (remix) του "Call me" και έγινε χρυσό. Το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το τελευταίο (μέχρι τώρα) άλμπουμ "Nylon" που ήταν το πρώτο ελληνικό Dual Disc. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο κι υπολογίζεται ότι έφτασε τις 50.000 πωλήσεις.

2006

Το 2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στις 20 Μαΐου 2006 κατακτώντας την ένατη θέση, με το τραγούδι "Everything" σε μουσική του Νίκου Καρβέλα και δικούς της στίχους. Το CD single έγινε χρυσό στην Ελλάδα φτάνοντας τις 10.000 πωλήσεις ενώ τελικά πούλησε 13.000 αντίτυπα.

2007

Το 2007 το φαν κλαμπ της παίρνει το όνομα "Fannatics".

2008

Το 2008 τραγουδά την Πρωτοχρονιά στη Λάρνακα της Κύπρου.

Απαγορευμένο.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2008, κυκλοφόρησε το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ "Απαγορευμένο". Η Άννα Βίσση, μετά από 3,5 χρόνια, επέστρεψε στην αγορά με 15 νέα τραγούδια. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο στενός της συνεργάτης Νίκος Καρβέλας δεν συμμετέχει από καμία πλευρά στη δουλειά της. Συνθέτες του δίσκου είναι: ο Patrick Leonard, η Kara Dioguardi, ο Glen Ballard, η Christina Aguilera, η ίδια η Άννα Βίσση, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο Adam Cohen, ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου, ο Adam Baptiste, ο Marcus Englof, ο Βαγγέλης Παπάρτζογλου, ο Bolero Nordico, ο Γρηγόρης Κολλιάς, ο Γιάννης Κυφωνίδης και ο Dan Wilson. Τους στίχους έγραψαν: η Ελεάνα Βραχάλη, η Μυρτώ Κοντοβά, ο Γρηγόρης Κολλιάς, η Βάγια Καλαδζή και ο Γιώργος Μίτσιγκας.

Τα τραγούδια του Άλμπουμ είναι: Απαγορευμένο, Αν σ' ερωτευτώ, Από μακριά κι αγαπημένοι, Ρίσκο, Ανακωχή, Στην πυρά, Πέντε χρόνια δικασμένος, Μέταλλο, Κάνε κάτι, Για ένα λεπτό, Αλήτισσα ψυχή, Θέλω μια αγάπη, Πιο κοντά, Κόντρα και Το παρελθόν μου.

Βίντεο κλιπ έχουν γίνει τα τραγούδια: Απαγορευμένο, Το παρελθόν μου, Στην πυρά , Αλήτισσα Ψυχή και Από μακριά κι Αγαπημένοι(remixed).

Το τραγούδι "Το Παρελθόν Μου" σε μουσική Γιάννη Κυφωνίδη και στίχους Γιώργου Μίτσιγκα αποτελεί το πρώτο single της μετά από 3 χρόνια σαν το soundtrack της ταινίας Bank Bang. Η πρεμιέρα στα ραδιόφωνα έγινε την 29 Οκτωβρίου ενώ την ίδια μέρα έγινε και η πρεμιέρα του βίντεο κλιπ στο κανάλι Mad TV.

Ο δίσκος έγινε 2πλα πλατινένιος στην Ελλάδα ξεπερνώντας τις 24.000 πωλήσεις και 2πλα πλατινένιος στην Κύπρο ξεπερνώντας τις 12.000 πωλήσεις. Συνολικά ο δίσκος ξεπέρασε σε Ελλάδα και Κύπρο τις 36.000 πωλήσεις.


2009 Στις 24 Ιουνίου εμφανίζεται στα Μουσικά Βραβεία "MAD Video Music Awards" όπου τραγουδάει live.

Πωλήσεις

Η Άννα Βίσση ξεπέρασε παγκοσμίως 4.000.000 πωλήσεις αφού κυκλοφόρησε 28 δίσκους, 2 DVD και 9 συλλογές τραγουδιών. Ανάμεσα στους πιο εμπορικούς δίσκους της είναι οι: "Κραυγή" (2000) 600.000 πωλήσεις παγκοσμίως, "Ή Επόμενη Κίνηση" (1986) 200.000 πωλήσεις στην Ελλάδα, "Τραύμα" (1997) 190.000 πωλήσεις στην Ελλάδα, 15.000 πωλήσεις στην Κύπρο, "Αντίδοτο" (1998) 180.000 πωλήσεις στην Ελλάδα και 20.000 πωλήσεις στην Κύπρο, "Φωτιά" (1989) 180.000 πωλήσεις στην Ελλάδα, "Κίτρινο Γαλάζιο" (1979) 100.000 πωλήσεις στην Ελλάδα, "Κλίμα Τροπικό" (1996) 160.000 πωλήσεις στην Ελλάδα και "Παράξενες Εικόνες" (2003) 100.000 πωλήσεις στην Ελλάδα και 15.000 πωλήσεις στην Κύπρο.

Δισκογραφία

[Επεξεργασία] Άλμπουμ

  • 1977 - Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή
  • 1979 – Κίτρινο γαλάζιο (2πλα Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1980 - Ναι (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1980 - Ναι - Ωτοστόπ (Χρυσός Δίσκος)
  • 1981 - Άννα Βίσση (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1982 - Άννα Βίσση - Μόνο η αγάπη (Χρυσός Δίσκος)
  • 1982 - Είμαι το σήμερα και είσαι το χθες
  • 1984 - Να 'χες καρδιά (Χρυσός Δίσκος)
  • 1985 - Κάτι συμβαίνει (Χρυσός Δίσκος)
  • 1986 - Η επόμενη κίνηση (2πλα Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1988 - Τώρα (Χρυσός Δίσκος)
  • 1988 - Έμπνευση! (Χρυσός Δίσκος)
  • 1989 - Φωτιά (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1991 - Είμαι (Χρυσός Δίσκος)
  • 1991 - Δαίμονες (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1992 - Εμείς (Χρυσός Δίσκος)
  • 1992 - Λάμπω! (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1993 - Άννα Βίσση Live (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1994 - Ρε! (Χρυσός Δίσκος), (2πλά Πλατινένιος Δίσκος στην Τουρκία)
  • 1995 - Ω! Κύπρος (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1996 - Κλίμα Τροπικό (3πλά Πλατινένιος Δίσκος)
  • 1997 - Τραύμα (3πλά Πλατινένιος Δίσκος),
  • 1998 - Αντίδοτο (3πλα Πλατινένιος Δίσκος),
  • 2000 - Everything I Am (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 2000 - Κραυγή (7 φορές Πλατινένιος Δίσκος),
  • 2002 - Μάλα Η Μουσική Του Ανέμου (2πλα Πλατινένιος Δίσκος),
  • 2002 - X (2πλά Πλατινένιος Δίσκος),
  • 2003 - Παράξενες Εικόνες (2πλά Πλατινένιος Δίσκος)
  • 2004 - Άννα Βίσση Live 2004 (2πλα Πλατινένιος Δίσκος)
  • 2005 - Nylon (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 2006 - Nylon - Euro Edition (Πλατινένιος Δίσκος)
  • 2008 - Απαγορευμένο. (2πλα Πλατινένιος Δίσκος στην Ελλάδα), (2πλα Πλατινένιος Δίσκος στην Κύπρο)
  • 2010 - Ακυκλοφόρητος ξένος Δίσκος

Single

  • 1973 - Το παληό τ' αεροπλάνο
  • 1973 - Σαββατιάτικα / Το Παλιό τ' Αεροπλάνο
  • 1977 - Ας κάνουμε απόψε μιαν αρχή
  • 1978 - Ο Κος Νόμπελ - Ω! Μαρία
  • 1978 - Μια μικρή ψυχούλα - Θέλω
  • 1980 - Ωτοστόπ
  • 1982 - Love Is A Lonely Weekend (Μόνο η Αγάπη)
  • 1985 - Για τα Παιδιά
  • 1997 - Forgive me this
  • 1998 - In the Mood
  • 1994 - Αμήν
  • 1995 - Μην Ξεχνάς
  • 1997 - Τραύμα
  • 1998 - Σ' Έχω Επιθυμήσει
  • 1998 - In The Mood
  • 2000 - Everything I Am (Χρυσός Δίσκος), (Πλατινένιος Δίσκος στην κύπρο)
  • 2000 - Αγάπη Υπερβολική (3 φορές Πλατινένιος Δίσκος),
  • 2001 - Μάλα Η Μουσική του Ανέμου (Χρυσός Δίσκος), (Πλατινένιος Δίσκος στην Κύπρο)
  • 2002 - Τάσεις Αυτοκτονίας
  • 2003 - The Remixes 2003 (Χ Remixes)
  • 2004 - The Remixes 2004 (Παράξενες Εικόνες Remixes) (Χρυσός Δίσκος)
  • 2004 - Live (Τραγούδια από το Άννα Βίσση Live 2004)
  • 2005 - Call Me (Χρυσός Δίσκος)
  • 2005 - Nylon
  • 2006 - Love Is A Lonely Weekend - Ωτοστόπ (Χρυσός Δίσκος)
  • 2006 - Everything (Χρυσός Δίσκος)

Συλλογές

  • 1980 - Τα καλύτερα μου τραγούδια
  • 1982 - Όλες οι Επιτυχίες της
  • 1993 - Τα Πρώτα μου Τραγούδια
  • 1997 - Αγάπησε Με
  • 1999 - Anna Vissi
  • 2000 - Σ'Αγαπώ
  • 2002 - Οι μπαλάντες της Άννας Βίσση
  • 2004 - Μεθυσμένη Πολιτεία
  • 2006 - 14 Μεγάλα Τραγούδια
  • 2007 - Complete EMI Years
  • 2007 - The Essential Anna Vissi

Διεθνείς Κυκλοφορίες

  • 1982 - Love Is A Lonely Weekend (Single)
  • 1997 - Forgive Me This (Promo)
  • 1997 - Forgive Me This (Single)
  • 1997 - Travma (Αυστραλέζικη κυκλοφορία)
  • 1999 - Anna Vissi (διεθνής κυκλοφορία)
  • 2000 - Re (Turkish Release)
  • 2001 - Everything I Am (CD & Single - Διεθνής κυκλοφορία) (Ασημένιος Δίσκος)
  • 2001 - Kravgi (Τούρκικη κυκλοφορία) (Χρυσός Δίσκος)
  • 2002 - X (Τούρκικη κυκλοφορία)
  • 2002 - Kravgi (Αυστραλέζικη κυκλοφορία) (2πλά Πλατινένιος δίσκος)
  • 2004 - Paraksenes Ikones (Τούρκικη κυκλοφορία)
  • 2005 - Live (Τούρκικη κυκλοφορία)
  • 2005 - Strange Pictures (Βουλγαρική έκδοση του "Παράξενες Εικόνες)
  • 2005 - Call Me (Single, USA Digital Download) (Χρυσός Δίσκος)

DVD

  • 2001 - The Video Collection
  • 2004 - Live 2004