Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Έλενα Παπαρίζου

Elena Paparizou (cafe).jpgΗ Έλενα Παπαρίζου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, η οποία γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1982 και μεγάλωσε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες γονείς μετανάστες.

Τα πρώτα χρόνια

Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, 1982 στο Borås, Västergötland, Σουηδία, από Έλληνες γονείς μετανάστες, Γεώργιος και Ευφροσύνη Παπαρίζου και μεγάλωσε στο Örgryte, Γκέτεμποργκ. Ο πατέρας της κατάγεται από το Βόλο και η μητέρα της από την Καρδίτσα. Έχει μια αδερφή, τη Ρίτα και έναν αδερφό, τον Ντίνο. Σαν παιδί δεν έκανε παρέα με πολλά παιδιά. Όπως δήλωσε, είχε ένα αναπνευστικό πρόβλημα από το οποίο υποφέρει μέχρι και σήμερα. Η Παπαρίζου είπε στο ελληνικό περιοδικό NITRO ότι θυμάται να πηγαίνει στο νοσοκομείο και ένιωσε σαν να άφηνε το σώμα της τουλάχιστον δύο φορές όταν ήταν νεότερη. Ακόμα και σήμερα δηλώνει πως μερικές φορές χάνει την αναπνοή της όταν βρίσκεται επάνω στη σκηνή, για αυτό και κρατάει έναν αναπνευστήρα.

Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες εκδηλώθηκαν πολύ νωρίς και σύντομα άρχισε να τραγουδά, να χορεύει και να εκπαιδεύεται στην υποκριτική τέχνη σε συνδυασμό με τις ακαδημαϊκές σπουδές της στο σχολείο. Όταν ήταν 7 ετών, άρχισε να μαθαίνει πιάνο, μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς. Στα δεκατρία της χρόνια η Έλενα κατάλαβε πως ήθελε να γίνει τραγουδίστρια και αποφάσισε να προετοιμαστεί για αυτό. Οι πρώτες μουσικές εμπειρίες της ήταν με την ελληνική μουσική στο ελληνικό της σχολείο. Όταν ήταν 14 ετών, η Έλενα δημιούργησε την πρώτη της μπάντα με το όνομα "Soul Funkomatic" μαζί με άλλα 3 παιδιά από τη Λατινική Αμερική. Το group έπαιζε μόνο hip-hop και μάζευε χρήματα για την ηχογράφηση τραγουδιών. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Έλενα ήταν 16, η μπάντα διαλύθηκε και η Παπαρίζου δέχτηκε διάφορες προτάσεις αλλά η μητέρα της ισχυριζόταν πως ήταν πολύ μικρή για να φύγει από το σπίτι. Το 1998, 13 από τους στενούς της φίλους πέθαναν από μια φωτιά σε ένα hip-hop party σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Γκέτεμποργκ όπου ικέτευε τη μητέρα της να της επιτρέψει να πάει αλλά τελικά δεν πήγε.[1] Αφού έχασε τους φίλους της, η Παπαρίζου αποφάσισε να εγκαταλείψει το τραγούδι και ξεκίνησε μαθήματα στο Art Performing School όπου σπούδασε θέατρο, υποκριτική, τηλεόραση, και σκηνοθεσία. Το 1999, κάποιοι DJs, φίλοι του αδερφού της, της ζήτησαν να ηχογραφήσει ένα demo του "Opa Opa".[1] Η Έλενα τους είπε πως οι στίχοι είναι γραμμένοι για να ερμηνευθούν από άνδρα κι έτσι ζήτησε να το τραγουδήσει μαζί με έναν παιδικό της φίλο, τον Νίκο Παναγιωτίδη.[1][2]

Antique

Παράλληλα με το σουηδικό και ελληνικό σχολείο (τα οποία παρακολουθούσε ταυτόχρονα), έκανε σπουδές στο θέατρο, το τραγούδι και το μιούζικαλ. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών σχημάτισε μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη το συγκρότημα Antique. Το πρώτο single του συγκροτήματος με τίτλο «Ώπα Ώπα» έγινε πλατινένιο και έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Σκανδιναβία. Στο διαγωνισμό της Eurovision του 2001, οι Antique κατέκτησαν την τρίτη θέση με το τραγούδι «I Would Die for You». Η μουσική ήταν του Νίκου Τερζή και οι στίχοι του Αντώνη Παππά. Το single έγινε δύο φορές πλατινένιο στην Ελλάδα εκτοξεύοντας την καριέρα του group στην χώρα. Επίσης, έγινε μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι στα Ευρωπαικά clubs και ηχογραφήθηκε σε πολλές γλώσσες.

Solo καριέρα

[Επεξεργασία] 2003-2004: Προτεραιότητα

Αν και το group σημείωσε μεγάλη επιτυχία, οι Antique διαλύθηκαν το 2003 και αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα χωρίς να αποκλείσουν την πιθανότητα να επανενωθούν στο μέλλον. Η Έλενα δήλωσε πως το group έκανε τον κύκλο του και ότι θα ήταν καλό να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους, ο καθένας μόνος του. Υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sony BMG Greece και κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο Αναπάντητες Κλήσεις το Δεκέμβριο του 2003 (το οποίο ηχογραφήθηκε ξανά στα Αγγλικά με τίτλο I Don't Want You Here Anymore). Το τραγούδι έγραψε ο Χρήστος Δάντης αποκλειστικά για την Έλενα. Το τραγούδι έκανε τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο στα ραδιόφωνα όσο και στα επίσημα charts. Τελικά μετά από πολλές εβδομάδες παραμονής στα charts, το single έγινε χρυσό δίνοντας στην Έλενα την πρώτη της μεγάλη επιτυχία.

Το χειμώνα του 2003-2004, η Παπαρίζου άρχισε να κάνει εμφανίσεις με ονόματα του χώρου, όπως τον Αντώνη Ρέμο, στο νυχτερινό κέντρο Studio Πειραιώς. Την άνοιξη του 2004 κυκλοφόρησε τον πρώτο της solo δίσκο με τίτλο Προτεραιότητα. Από το δίσκο ξέχώρισαν πολλά κομμάτια, όπως τα Αντιθέσεις, Κάτσε Καλά και Στην Καρδιά Μου Μόνο Θλίψη, τα οποία αποτέλεσαν επιτυχίες της χρονιάς. Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος στην Ελλάδα και στην Κύπρο μετά τη μεγάλη νίκη της τραγουδίστριας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η επιτυχία αυτή έδωσε ώθηση στην καριέρα της και την περίοδο 2004-2005, εμφανίσθηκε πλάι στον Σάκη Ρουβά στο νυχτερινό κέντρο Fever.

2005: Eυρωπαικός διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision

Η Έλενα Παπαρίζου στη Eurovision 2005.

Αργότερα η Παπαρίζου δέχτηκε πρόταση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2005. Επιλέχθηκαν συνθέτες και γράφτηκαν 4 τραγούδια για την Έλενα, η οποία τα τραγούδησε στον εθνικό τελικό για την επιλογή του τραγουδιού. Τα τραγούδια ήταν τα εξής: My Number One, Let's Get Wild, The Light in Our Soul και OK. Τελικά, το τραγούδι My Number One ψηφίστηκε από το κοινό με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα. Το υποψήφιο τραγούδι The Light in Our Soul αποκλείστηκε, επειδή διέρευσε νωρίτερα στο διαδίκτυο. Αργότερα, ηχογραφήθηκε και η ελληνική εκδοχή του τραγουδιού με τον τίτλο Το Φως Στην Ψυχή. Η Παπαρίζου με το νικητήριο τραγούδι My Number One εκπροσώπησε τελικά την Ελλάδα και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση, φέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία το διαγωνισμό στην Αθήνα. Επίσης, συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους στα 50 χρόνια του διαγωνισμού. Μετά την επιτυχία της στη Eurovision επανακυκλοφόρησε το δίσκο Προτεραιότητα σε Ελλάδα και Κύπρο, με έναν επιπρόσθετο δίσκο που περιείχε τα 4 τραγούδια του εθνικού τελικού και κάποιες αγγλικές εκδοχές παλαιότερων τραγουδιών μαζί με το τραγούδι Λουλούδια σε νέα εκδοχή. Συνολικά 10 κομμάτια.

Ωστόσο, ο δίσκος με τα 10 τραγούδια μόνο κυκλοφόρησε ξεχωριστά από τα τραγούδια που είχε ήδη ο δίσκος "Προτεραιότητα". Ύστερα, μια συλλογή με 16 τραγούδια εκ των οποίων τα 4 ήταν τα υποψήφια τραγούδια για την ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και μερικά τραγούδια από το πρώτο της δίσκο Προτεραιότητα κυκλοφόρησαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης με τίτλο My Number One.

Το καλοκαίρι του 2005 η Παπαρίζου περιόδευσε σε Αυστραλία και Βόρεια Αμερική μαζί με Έλληνες καλλιτέχνες όπως το Νίκο Κουρκούλη. Έλαβε επίσης τον τιμητικό τίτλο της Πρέσβειρας Του Ελληνικού Τουρισμού από το Υπoυργείο Τουρισμού της Ελλάδας και το τραγούδι My Number One χρησιμοποιήθηκε στα διαφημιστικά spot της χώρας διεθνώς. Το φθινόπωρο του 2005ηχογράφησε ένα νέο single με τίτλο Mambo!. To single περιείχε τα τραγούδια: Mambo! (στα ελληνικά και στα αγγλικά), Πάντα Σε Περίμενα, Αστέρια και Η Αγάπη Σου Δε Μένει Πια Εδώ. Το single έμεινε για 10 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του επίσημου ελληνικού chart και έγινε πλατινένιο. Κυκλοφόρησε επίσης και στη Σουηδία φτάνοντας το νούμερο 1 και έγινε χρυσό πουλώντας πάνω από 25,000 αντίτυπα. Ο πρώτος δίσκος της Έλενας Προτεραιότητα επανακυκλοφόρησε για τρίτη φορά στην Ελλάδα μαζί με την ευρωπαϊκή έκδοση και το single Mambo! με τίτλο Προτεραιότητα: Euro Edition + Mambo!.



2006: Υπάρχει Λόγος & The Game of Love

Στα τέλη του 2005, η Παπαρίζου επέστρεψε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το δεύτερο ελληνικό και ο πρώτος αγγλικός της δίσκος. Ο αγγλικός της δίσκος κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ιαπωνία, Ταϊβάν και Τουρκία.

Ο δεύτερος δίσκος της Παπαρίζου στα Ελληνικά, Υπάρχει Λόγος, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 12 Απριλίου, 2006. Πριν από την κυκλοφορία του, η Παπαρίζου τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι στα μουσικά βραβεία Αρίων. Το άλμπουμ αποτελείται από δύο δίσκους. Ο πρώτος περιέχει 12 ολοκαίνουρια τραγούδια συμπεριλαμβανομένου του Mambo! και του Πάντα σε Περίμενα ενώ το δεύτερο περιέχει τέσσερα νέα τραγούδια, εννέα ζωντανά τραγούδια από το Mad Secret Concert της, και ένα remix του Υπάρχει Λόγος. Το video clip αυτού του τραγουδιού δόθηκε στα μουσικά κανάλια την ημέρα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ. Το Gigolo κυκλοφόρησε αργότερα ως το τρίτο single από το άλμπουμ και τα πήγε καλά στα ελληνικά ραδιόφωνα. Το δίσκος Υπάρχει Λόγος πήγε στο #1 και έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα.

Στις 20 Μαΐου, 2006, η Έλενα ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και πάλι, για να ανοίξει τον διαγωνισμό με το τραγούδι My Number One. Αργότερα τραγούδησε το Mambo!, και ύστερα έδωσε το βραβείο στους τότε νικητές, Lordi. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου εκεί, ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να περιμένουν να ακούσουν πολλές φορές το Mambo! και το Gigolo στα Αγγλικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς προσπαθεί να προωθήσει τη διεθνή της καριέρα. Η Παπαρίζου έχει ήδη κυκλοφορήσει το Mambo! στη Σουηδία σε ένα cd single με δύο τραγούδια, το οποίο έφτασε το νούμερο 5 στα charts. Η Σουηδία είναι η πρώτη από τις πολλές χώρες, στις οποίες η Έλενα θα κυκλοφορήσει το Mambo!. Οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες η Έλενα Παπαρίζου σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Mambo! είναι: Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Τουρκία και Ισπανία. Άλλες δισκογραφικές εταιρίες σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Νότια Αφρική, και Αυστραλία θα προωθήσουν το τραγούδι. Τη Σκανδιναβική προώθηση του τραγουδιού θα αναλάβει η Bonnier Music. Για να προωθήσει τη διεθνή κυκλοφορία του Mambo!, η Έλενα κυκλοφόρησε και ένα δεύτερο video clip για το συγκεκριμένο τραγούδι, κατάλληλο για το ευρωπαϊκό κοινό.[3]

Το εξώφυλλο του πρώτου αγγλικού άλμπουμ της Παπαρίζου, The Game of Love.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Mambo! αρχίζει να ακούγεται και να κερδίζει δημοτικότητα. Το video clip έχει κυκλοφορήσει στη Γαλλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Το τραγούδι έφτασε το νούμερο 1 του RmF radio show για δύο εβδομάδες και παρέμεινε στο νούμερο 1 του Πολωνικού ραδιοφώνου Kolor για πολλές εβδομάδες. Στο Βέλγιο, το Mambo! έφτασε το νούμερο 18. Στη Σουηδία το νούμερο 5. Το single λέγεται πως θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης σύντομα αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η παραπάνω φήμη και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την ημέρα κυκλοφορίας. Το Mambo! αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει στα ευρωπαϊκά airplay charts καθώς το τραγούδι παίζεται σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Για την προώθηση του Mambo! στο Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφόρησε ένα promo cd από την Βρετανική δισκογραφική εταιρία AATW (All Around The World) στις 13 Νοεμβρίου. Ένα remix του Mambo! συμπεριλήφθηκε στο νέο (και εξαιρετικά επιτυχημένο) Dancemania CD το οποίο κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το τραγούδι απέτυχε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα Βρετανικά charts, καθώς μπήκε για μια εβδομάδα μόνο στο νούμερο 185. Στο APC All Time 1000 Tracks in Europe, το Mambo! βρίσκεται στη θέση 351, με 37 εβδομάδες παραμονής στο chart.[4]

Στις 22 Αυγούστου, το My Number One κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δισκογραφική εταιρία Moda Records. Το cd single περιέχει 10 mixes και το radio edit. Το Mambo! θα κυκλοφορήσει εκεί αργότερα μαζί με remixes. [5]

Ο πρώτος διεθνής δίσκος της Έλενας The Game Of Love, κυκλοφόρησε σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και στη Νότια Αφρική στα τέλη του 2006.[6] [7] Ο δίσκος περιλαμβάνει έξι τραγούδια από τον ελληνικό της δίσκο Υπάρχει Λόγος σε αγγλικές εκδόσεις. Επιπλέον, υπάρχουν έξι καινούρια τραγούδια και το τραγούδι Heroes. Το Heroes, το οποίο ήταν το επίσημο τραγούδι για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητισμού (2006 European Championships in Athletics) που διεξήχθη στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, κυκλοφόρησε σε Σουηδία και Φινλανδία. Στο δίσκο υπάρχει επίσης ένα bonus track, Ό,τι Αξίζει Είναι οι Στιγμές (Le Bonheur). Το τραγούδι αυτό ήταν αρχικά του Μάνου Χατζηδάκη και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία το 1962.

Το τραγούδι The Game of Love απέσπασε καλές κριτικές, κερδίζοντας το ενδιαφέρον της κριτικού της ελληνικής pop μουσικής, Benita Ong. Το Gigolo ήταν το δεύτερο single του δίσκου μετά το Mambo!. Το video clip του Gigolo κυκλοφόρησε στην Ελλάδα σε μια έκδοση που συνδύαζε τους ελληνικούς και τους αγγλικούς στίχους του τραγουδιού και ίσως να υπάρξει μια αγγλική έκδοση του συγκεκριμένου video clip, χωρίς τους ελληνικούς στίχους, για τη διεθνή αγορά.


2007: Υπάρχει Λόγος: Platinum Edition

Στις αρχές του 2007, η Παπαρίζου υπέγραψε ως το νέο πρόσωπο της Nokia στην Ελλάδα για το έτος 2007.

Στις 21 Ιανουαρίου του 2007 βραβεύτηκε με το βραβείο European Border Breaker Award στις Κάννες της Γαλλίας. Αυτό το βραβείο δημιουργήθηκε από την Ευρωπαική΄Ενωση για τους καλλιτέχνες που κατάφεραν να κάνουν επιτυχία με ένα δίσκο τους έξω από τη χώρα τους. Η Έλενα κέρδισε το βραβείο για την επιτυχία του δίσκου Προτεραιότητα: Euro Edition. H απονομή του βραβείου προβλήθηκε από το μουσικό κανάλι MTV Europe. [8][9][10] Την άνοιξη του 2007, ηχογράφησε 3 τραγούδια για το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς του Μega Channel, Μαζί Σου. Το τραγούδι έγινε ακόμα μία επιτυχία και παρέμεινε για 12 εβδομάδες στο νούμερο 1 των ραδιοφωνικών charts.

Tον Μάιο του 2007, η Έλενα επανακυκλοφόρησε το δίσκο Υπάρχει Λόγος με τίτλο Υπάρχει Λόγος: Platinum Edition. Περιείχε το single Φως με 6 νέα τραγούδια και το Μαζί Σου. Το single Φως κυκλοφόρησε και ως ξεχωριστό single. To νέο τραγούδι από το δίσκο ήταν το Μη Φεύγεις. Το single έγινε χρυσό μετά από 12 εβδομάδες παραμονής στο νούμερο 2 του singles chart. To single έμεινε συνολικά 36 εβδομάδες στο ελληνικό chart.

H Έλενα κέρδισε 2 βραβεία στα MAD Video Music Awards 2007. Αυτό για το Καλύτερο Video Clip / Γυναίκα Καλλιτέχνις και το Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip. Επίσης, ανέλαβε την έναρξη της βραδιάς τραγουδώντας το Let the Sunshine In σε remix με το Μη Φεύγεις. Στα Μουσικά Βραβεία Κύπρου, η Έλενα παρά τις 4 υποψηφιότητες που κατείχε, δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα βραβείο. Έκανε όμως μια λαμπερή εμφάνιση τραγουδώντας πολλές επιτυχίες της.[11][12]

Η Παπαρίζου ηχογράφησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο 3 Is A Magic Number για ένα σουηδικό διαφημιστικό spot γνωστής μάρκας κινητής τηλεφωνίας. Το τραγούδι ανέβηκε αμέσως στο νούμερο 18 των σουηδικών charts και παρέμεινε εκεί για 5 εβδομάδες.

Το φθινόπωρο η Έλενα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο Το Φιλί Της Ζωής. Το τραγούδι περιέχεται στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας. Το τραγούδι ανέβηκε κατευθείαν στο Greece Top 20 Chart by Nielsen του ελληνικού ραδιοφωνικού chart όπου παρέμεινε συνολικά για 5 εβδομάδες. Μετά από 6 μήνες το τραγούδι βρισκόταν ακόμη στο chart. Το soundtrack περιλαμβάνει ακόμα: το τραγούδι «Δύο νησιά» που ερμηνεύει ο Γιώργος Σαμπάνης, το « Milos Island » με τον Γιάννη Μπιθικώτση , το «Πεντοζάλι» με τους Ω mega Vibes και πολλά ορχηστρικά κομμάτια με την υπογραφή του Soumka. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Νίκου Ζαπατίνα και πρωταγωνιστούν οι: Κατερίνα Παπουτσάκη , Λαέρτης Μαλκότσης, Ζέτα Δούκα και ο Θέμος Αναστασιάδης, ως προσκεκλημένος. Επίσης ηχογράφησε ένα ντουέτο με τον Νίκο Αλιάγα με τίτλο Η Ζήλια Μοναξιά, που αποτελεί την ελληνική εκδοχή του γαλλικού L' Envie D' Aimer.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2007, η Έλενα τραγούδησε στο Nokia Trends Lab Concert. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ηχογράφησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο Όλα Είναι Μουσική.[13]


2008: Βρίσκω τον Λόγο να Ζω & Η πρώτη περιοδεία Summer Tour 2008

Η Έλενα Παπαρίζου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας στην Ελλάδα.

Στις αρχές του 2008, η Έλενα Παπαρίζου άρχισε να δουλεύει πάνω στον νέο της δίσκο, Βρίσκω τον Λόγο να Ζω, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 12 Ιουνίου, 2008.[14][15] Η Έλενα πρόκειται να περιοδεύσει στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας για την προώθηση του νέου της δίσκου.[16] Το πρώτο single από το νέο της δίσκο, Πόρτα Για Τον Ουρανό, κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου 2008 σε όλους τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.[17] Το δεύτερο single, Η Καρδιά σου Πέτρα, κυκλοφόρησε στα ελληνικά ραδιόφωνα στις 2 Ιουνίου 2008. [18] Για τις ανάγκες της προώθησης του νέου δίσκου της Παπαρίζου, η εταιρία της Sony BMG κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό spot.

Η Έλενα Παπαρίζου πραγματοποίησε για πρώτη φορά μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια υπερπαραγωγή με πρωτοποριακά σκηνικά, υπερσύγχρονους φωτισμούς, πολυμελές χορευτικό σχήμα και δέκα κορυφαίους μουσικούς, περιόδευσε από αρχές Ιουλίου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να τη δουμε από κοντά και να ακούσουμε όλες τις μεγάλες της επιτυχίες. Συνοδοιπόρος της στην καλοκαιρινή της περιοδεία, της οποίας οι ημερομηνίες ανακοινώθηκαν στις 26 Ιουνίου 2008, ο Μάνος Πυροβολάκης, ενώ το σύνθημα της περιοδείας ήταν Αρχίζει το Πάρτυ.

Η Παπαρίζου δέχτηκε πρόταση για να εμφανιστεί στο μεγάλο τελικό του μουσικο-χορευτικού show του Mega Channel, So You Think You Can Dance.[19]. Η Έλενα δέχτηκε την πρόταση και τραγούδησε τα καινούρια της τραγούδια Πόρτα Για Τον Ουρανό και Η Καρδιά Σου Πέτρα. Επίσης, χόρεψε τανγκό με τον κριτή Τζέισον Ροδίτη και τραγούδησε τις παλιές της επιτυχίες Πάντα σε Περίμενα, Gigolo, Αν Είχες Έρθει Πιο Νωρίς και Το Φιλί της Ζωής. Παράλληλα, διαφημιστικό spot από το Mega Channel έκανε γνωστή την εμφάνιση της τραγουδίστριας στους τηλεθεατές.

Η Έλενα Παπαρίζου κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με δύο από τους δέκα μουσικούς που την πλαισίωσαν στην πρώτη της περιοδεία.

Η Παπαρίζου ήταν υποψήφια για έξι βραβεία στα MAD Video Music Awards 2008. Το τραγούδι Το Φιλί της Ζωής, ήταν υποψήφιο σε τέσσερις κατηγορίες: Καλύτερο Video Clip / Pop, Καλλιτέχνης με τις Περισσότερες Μεταδόσεις Video Clip, Καλλιτέχνης της Χρονιάς και Καλύτερο Video Clip από Γυναίκα Καλλιτέχνη. Τα τραγούδια Μαζί Σου και Η Ζήλεια Μοναξιά - με Νίκο Αλιάγα - ήταν υποψήφια στις κατηγορίες Καλλιτέχνης με τις Περισσότερες Μεταδόσεις Video Clip και Καλύτερο Ντουέτο/Συνεργασία αντίστοιχα. [20] Τελικά, απέσπασε δύο βραβεία στις κατηγορίες Καλλιτέχνης της Χρονιάς και Καλύτερο Video Clip / POP. Η Έλενα μαζί με το Νίκο Μίχα απέσπασαν το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους της βραδιάς. [21] Η Παπαρίζου άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη βραδιά (αν εξαιρέσουμε το 2006 όπου δεν τραγούδησε καθώς βρισκόταν στη Σουηδία) τραγουδώντας το Πόρτα Για Τον Ουρανό σε remix, συμμετέχοντας στο Μέσα Σου με τους Stavento αργότερα. Η Έλενα είναι η πρώτη τραγουδίστρια που εμφανίζεται για δεύτερη φορά στη σκηνή των MAD Video Music Awards 2008 αλλά και στην ιστορία του θεσμού, καθώς κανένας καλλιτέχνης στο παρελθόν δεν εμφανίστηκε και δεύτερη φορά την ίδια βραδιά πάνω στη σκηνή για να τραγουδήσει.[22] Ο δίσκος Βρίσκω το Λόγο να Ζω έγινε χρυσός μόλις λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του και για την απονομή αλλά και για την καλοκαιρινή περιοδεία της δημοφιλούς τραγουδίστριας πραγματοποιήθηκε πάρτυ στις 25 Ιουνίου με χορηγό επικοινωνίας τον Sfera. Στην ίδια απονομή η Έλενα έλαβε άλλον ένα χρυσό δίσκο για το τραγούδι Το Φιλί Της Ζωής. Το τραγούδι έγινε το πρώτο ψηφιακό single στην Ελλάδα που έγινε χρυσό. [23]

Η Έλενα Παπαρίζου στη Καλαμάτα (2 Ιούλιος 2008).

Η Έλενα Παπαρίζου συμμετείχε σε soundtrack της σουηδικής ταινίας Arn 2 - Riket Vid Vägens Slut όπου τραγούδησε δύο τραγούδια στα σουηδικά, Allt Jag Vill και Genom Krig Och Kärlek. Το συγκεκριμένο soundtrack κυκλοφόρησε στη Σουηδία στις 27 Αυγούστου 2008.[24]

Μετά από περίπου 8 εβδομάδες, ανακοινώθηκε από την ίδια την Έλενα σε συνέντευξη της σε ραδιοφωνικό σταθμό πως το τελευταίο της άλμπουμ Βρίσκω Το Λόγο Να Ζω έγινε πλατινένιο.[25] Για τον εορτασμό της μεγάλης αυτής επιτυχίας, η Έλενα και η εταιρία της οργάνωσαν ένα πάρτυ στο οποίο έγινε η απονομή του πλατινένιου δίσκου στην τραγουδίστρια στις 16 Σεπτεμβρίου 2008, στο Capri Bay της Γλυφάδας. Μέσα από το επίσημο fan club της Έλενας Παπαρίζου, 10 τυχεροί είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν δωρεάν προσκλήσεις και να γιορτάσουν μαζί με την Έλενα.[26]

Το τραγούδι Πυροτεχνήματα ήταν το τρίτο single από το ήδη πλατινένιο Βρίσκω Το Λόγο Να Ζω. Η Παπαρίζου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Ελληνικός FM, στα πλαίσια της προώθησης της συναυλίας της στο Θέατρο Γης της συμπρωτεύουσας, στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.[27] Το video clip του συγκεκριμένου τραγουδιού γυρίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το Δεκέμβριο η Έλενα Παπαρίζου φωτογραφήθηκε από τον Θανάση Κρίκη για το εξώφυλλο του περιοδικού L'OFFICIEL στην ιταλική πρεσβεία της Αθήνας. Το συγκεκριμένο τεύχος κυκλοφόρησε στις 10/12 ενώ στην συνέντευξη που δόθηκε στην διευθύντρια του περιοδικού Εύη Καρατζά, η Παπαρίζου δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει σοβαρή προσπάθεια για διεθνή καριέρα εν όψει και του αναμενόμενου αγγλόφωνου άλμπουμ της που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2009.[28] Επίσης, κυκλοφόρησε μια Deluxe Edition του πλατινένιου δίσκου της Παπαρίζου, Βρίσκω το Λόγο Να Ζω, στα τέλη του έτους, η οποία περιείχε το album Βρίσκω το Λόγο Να Ζω καθώς και το dvd της συναυλίας που δόθηκε στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας της τραγουδίστριας.[28]


2009: Θα 'Mαι Aλλιώς, συνεργασία με την ΗΒΗ & Thalassa People's Stage

Στις 10 Απριλίου η Έλενα Παπαρίζου κυκλοφόρησε σε μορφή digital single το τραγούδι Θα 'Mαι Aλλιώς σε μουσική των DON-K και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Παράλληλα, το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε ως μουσική επένδυση στη διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας ΗΒΗ, με την οποία η τραγουδίστρια είχε συνάψει συνεργασία. Συγκεκριμένα, το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε σε τρεις διαφημίσεις της εταιρίας, εκ των οποίων η μία περιείχε πλάνα από τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ του τραγουδιού από την Μαρία Σκόκα. Το σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκε στην διαφημιστική καμπάνια ήταν Φέρσου Φυσικά, ενώ η συνεργασία επισημοποιήθηκε με ένα πάρτυ που δόθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης των Αθηνών.[29]

Μετά το τέλος των εμφανίσεών της στην Ιερά Οδό, η Έλενα πέρασε το καλοκαίρι στο ανακαινισμένο Thalassa, μαζί με τους Stavento, 15-50 σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με την τραγουδίστρια να έχει προσαρμόσει τα τραγούδια της στο ροκ ύφος του σχήματος. Στα τέλη Ιουλίου οι Stavento αποχώρησαν από το σχήμα καθώς έπρεπε να παραστούν στην καλοκαιρινή τους περιοδεία. Τον Αύγουστο, η τραγουδίστρια πραγματοποίησε ολιγοήμερο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της στο Thalassa και είχε αρχικά ανακοινωθεί πως θα συνέχιζε στο νυχτερινό κέντρο στις 21 Αυγούστου με με τον νικητή του ελληνικού talent show X-Factor Λούκα Γιώρκα, τον Γιώργο Παπαδόπουλο & τους 15-50.[30] Ωστόσο, την τελευταία στιγμή η πρεμιέρα αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά από την αρχική ημερομηνία λόγω κάποιας αλλαγής στο σχήμα. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν συμμετείχε τελικά, γι' αυτό η Έλενα Παπαρίζου, ο Γιώρκας και οι 15-50, ως κύρια ονόματα του σχήματος που ήταν, έπρεπε να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε και χρειάστηκαν περισσότερες πρόβες, έτσι τους δόθηκε η παράταση εφτά ημερών.[31] Οι εμφανίσεις της Έλενας,του Λούκα και των 15:50 στο Thalassa People's Stage, έριξαν αυλαία το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, έπειτα από 5 επιτυχημένους μήνες εμφανίσεων.





Madonna

The bust image of a middle-aged blond woman with deep-blue eyes. Her hair is parted from the middle and falls in waves upto her neck. She appears to be wearing a brwon and black printed dress with the front open. A black chain is wound around her neck. She is looking slightly towards the right of the image and smiling.

Η Madonna Louise Ciccone (16 Αυγούστου, 1958) είναι μία Ιταλο-Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, χορεύτρια, ηθοποιός και συγγραφέας. Συνήθως αναφέρεται ως η "Βασίλισσα της Ποπ", "Madge (Ματζ)", "Material Girl ". Είναι γνωστή για τα πρωτοπωριακά μουσικά της video, καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στην δουλειά της.

Το 2000, το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε τη Madonna ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 130 εκατομμυρίων δίσκων και 50 εκατομμυρίων single. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Warner Bros σχετικά με το album Confessions on A Dance Floor "με πωλήσεις που ανέρχονται σε πάνω απο 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η Μαντόνα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, σύμφωνα με το βιβλίο Guiness 2007, καθώς και το Billboard Magazine". Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει της περιουσία της κοντά στα $325 εκατομμύρια. Επιπλέον η Μαντόνα είναι κάτοχος του ρεκόρ των μεγαλύτερων εισπράξεων περιοδείας (Confessions Tour) από γυναίκα καλλιτέχνη, με κέρδη πάνω απο $200 εκατομμύρια.

Μετά την Confessions Tour (2006), ακολούθησε η Sticky & Sweet Tour (2008) η οποία έσπασε το προηγούμενο ρεκορ, κάνοντας την Sticky & Sweet Tour την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο σόλο καλλιτέχνη (άνδρα και γυναίκα) με κέρδη που ξεπερνούν τα $280.000.000 και τους θεατές να φτάνουν τους 2.350.282 σε 58 σταθμούς.

Παρελθόν

Η Madonna Ciccone γεννήθηκε στο Bay City του Michigan. Είναι το τρίτο ανάμεσα στα έξι παιδιά του Silvio "Tony" P.Ciccone και της Madonna Louise Fortin. Μεγάλωσε με καθολικές αρχές στα προάστια του Ντιτρόιτ. Η μητέρα της πέθανε από καρκίνο του μαστού στην ηλικία των τριάντα ετών (1 Δεκεμβρίου 1963) και αυτό, όπως λέει η ίδια, σημάδεψε ανεπανόρθωτα τη ζωή της. Ο πατέρας της αργότερα παντρεύτηκε την οικονόμο του σπιτιού, την Joan Gustafson και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.

Η Μαντόνα έπεισε τον πατέρα της να την αφήσει να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου. Με τον τότε δάσκαλο της Κρίστοφερ Φλιν (Christopher Flynn) επισκέπτονταν Gay Bars. Φοίτησε στο Λύκειο του Ρότσεστερ Άνταμς (Rochester Adams High School) όπου ήταν από τις καλύτερες μαθήτριες, καθώς και μέλος της ομάδας μαζορέτων.

Το 1976 , μόλις αποφοίτησε από το σχολείο, έλαβε μία υποτροφία για σπουδές χορού στο πανεπιστήμιο του Michigan. Ένα χρόνο αργότερα εγκατέλειψε το κολέγιο και πήγε στη Νέα Υόρκη, για να κάνει καριέρα ως χορεύτρια. Η ίδια έχει πει:

“ Όταν πήγα στην Νέα Υόρκη, ήταν η πρώτη φορά που ανέβαινα σε αεροπλάνο, η πρώτη φορά που έπαιρνα ταξί, η πρώτη φορά για όλα. Και ήρθα με 35 δολάρια στο πορτοφόλι μου. Είναι το πιο γενναίο πράγμα που έκανα στη ζωή μου ”

Είχε πολύ λίγα χρήματα, και για λίγο καιρό ζούσε στην εξαθλίωση, κάνοντας χαμηλόμισθες δουλειές, συμπεριλαμβανομένης και μιας θέσης στα Ντάνκιν Ντόνατς (Dunkin' Donuts). Διδάχτηκε χορό από απο την Μάρθα Γκράχαμ (Martha Graham) και την Περλ Λάνγκ (Pearl Lang).

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του Γάλλου καλλιτέχνη Πάτρικ Χερνάντεζ (Patrick Hernandez) το 1979, στην οποία συμμετείχε, γνωρίσε και ερωτεύτηκε τον μουσικό Νταν Γκίλροϊ (Dan Gilroy), με τον οποίο αργόετρα δημιούργησαν το ροκ συγκρότημα "Breakfast Club". Σε αυτό εκτός απο φωνητικά, έπαιζε κιθάρα και ντραμς, πριν να δημιουργήσει το συγκρότημα Emmy το 1980 όπου ο ντράμερ Στίβεν Μπρέϊ (Stephen Bray) ήταν και πρώην φίλος της. Εκείνη και ο Μπρέϊ έγραψαν και παρήγαγαν μουσικά κομμάτια που τράβηξαν την τοπική προσοχή των κλαμπ της Νέας Υόρκης. Ο DJ και παραγωγός Μαρκ Κέϊμινς (Mark Kamins) εντυπωσιάστηκε απο τα ντέμο που είχε ηχογραφήσει, έτσι τα έδειξε στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Σάϊρ Ρέκορντς (Sire Records), τον Σέϊμουρ Στέϊν (Seymour Stein.)

Επαγγελματική Καριέρα

[Επεξεργασία] 1980-1985

Το 1982 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sire Records (μια καινούργια εταιρία που άνηκε στην Warner Bors Records) στις ΗΠΑ, που της απέφερε $5,000 για κάθε τραγούδι. Η πρώτη της κυκλοφορία (24 Απριλίου 1982) το single "Everybody", του οποίου τους στίχους έγραψε η ίδια ενώ την παραγωγή έκανε ο Mark Kamins, έγινε hit στο Billboard Hot Dance/Club Chart αλλά δεν κατάφερε να έχει απήχηση στο Billbοard Hot 100. Παίχτηκε επίσης πολύ στους R&Β ραδιοφωνικούς σταθμούς των Ηνωμένων Πολιτειών, οδηγώντας πολλούς να υποθέσουν ότι η Μαντόνα ήταν έγχρωμη τραγουδίστρια. Το διπλό 12" single βινύλιο που ακολούθησε το 1983, με τα τραγούδια Burning Up και Physical Attraction, έγινε μεγάλη επιτυχία στα Χορευτικά Charts. Αποτέλεσμα ήταν να πεισθούν τα διοικητικά στελέχη της Sire Records να χρηματοδοτήσουν ένα άλμπουμ.

Το ντεμπούτο της έγινε με το άλμπουμ Madonna (1983), που ήταν μια συλλογή από χορευτικά τραγούδια , που αρχικά η παραγωγή του ξεκίνησε από τον Ρέτζι Λούκας (Reggie Lucas). Ωστόσο όμως, κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να δουλέψουν αποτελεσματικά μαζί. Έτσι, ύστερα απο την αρχική του παραγωγή, η Μαντόνα πήγε το άλμπουμ στο τότε φίλο της Τζον Μπένιτεζ (John Benitez) ο οποίος εκτός από τα ρεμίξ, ξανά σχεδίασε το άλμπουμ. Έφτασε στο νούμερο οκτώ στα Album Charts των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ περιείχε 3 επιτυχημένα Hot 100 singles, τα "Holiday", "Bordeline" και "Lucky Star". Τότε, ο δίσκος πούλησε τρια εκατομμύρια, με το ένα απο αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε έχει φτάσει περίπου τα δεκατρία εκατομμύρια σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Καθώς η φήμη της Μαντόνα μεγάλωνε, χιλιάδες έφηβα κορίτσια άρχισαν να επηρεάζονται απο την μόδα που προμόταρε διαμέσου φωτογραφήσεων, μουσικών βίντεο και ζωντανών εμφανίσεων. Το ξεχωριστό αυτό στυλ, που συμπεριελάμβανε μπλούζες απο δαντέλα, φούστες πάνω απο Κάπρι παντελόνια, μακριές κάλτσες, κοσμήματα με τον χριστιανικό σταυρό και αποχρωματισμένα μαλλιά, έγινε το θυληκό fashion trend των 80's.

Ο επόμενος δίσκος της, Like a Virgin (1984), ήταν μια διεθνής επιτυχία και έγινε ο πρώτος της δίσκος που έφτασε νούμερο ένα στο Album Chart των Ηνωμένων Πολιτειών. Η επιτυχία του όμοτιτλου τραγουδιού, που έγινε νούμερο 1 στις ΗΠΑ (με διαμονή έξι εβδομάδων στην κορυφή του Billboard Hot 100 Singles Chart! μαζί με τα εξίσου επιτυχημένα singles Material Girl (που έφτασε #2 στις ΗΠΑ, χάνοντας την πρωτιά απο το "We Are The World"), Angel και Dress You Up, οδήγησε το αλμπουμ να πουλήσει 12 εκατομμύρια παγκοσμίως, και ως σήμερα έχει φτάσει τα 24. Η εμφάνιση της στα MTV Video Music Awards, όπου τραγουδούσε το Like A Virgin πάνω σε μια γαμήλια τούρτα φορώντας ένα συνδυασμό κορσάζ/νυφικού, δαντελένιες μακριές κάλτσες, ζαρτιέρες και το τότε σήμα κατατεθέν της, την ζώνη "Boy Toy" (σε ελεύθερη μετάφραση "Παιχνίδι Για Αγόρια"), ήταν η πρώτη από τις πολλές εμφανίσεις της που βοήθησε να μεγαλώσει το fun club της, παρόλο που ενόχλησε κάποιους κριτικούς, οι οποίοι πίστευαν πως η προκλητικότητα της προσπαθούσε να κρύψει το γεγονός ότι δεν είχε ταλέντο.

Το 1985, η Madonna έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε mainstream ταινία, το "Vision Quest", όπου είχε ένα μικρό ρόλο ως τραγουδίστρια σε ένα κλαμπ. Το soundtrack της ταινίας περιείχε το δεύτερο νούμερο 1 ποπ hit της, την μπαλάντα "Crazy For You", η οποία μάλιστα προτάθηκε για "Grammy", καθώς και το Gambler, που είχε μεγάλη επιτυχία στην Μεγάλη Βρετανία. Αργότερα εκείνο το χρόνο


Η Madonna ξεκίνησε την περιοδεία της στις ΗΠΑ (The Virgin Tour) το 1985, με support τους Beastie Boys.


1986-1991

Ο δίσκος True Blue (1986) παρουσίασε μία εικόνα περισσότερο ώριμη μουσικά και θεματολογικά, προτρέποντας το περιοδικό Rolling Stone να δηλώσει, "τραγουδώντας καλύτερα από ποτέ, η Madonna προβάλλει την αξίωση της ως η ποπ ποιήτρια της μικρομεσαίας Αμερικής". Ο δίσκος συμπεριλάμβανε την εκφραστική μπαλάντα "Live to tell", που έγραψε για την ταινία At Close Range, όπου πρωταγωνιστούσε ο τότε σύζυγος της Σον Πεν. Στο δίσκο συνεργάστηκε με το συνθέτη Patrick Leonard, που αργότερα θα γινόταν μακροχρόνιος συνεργάτης και φίλος της. Το True Blue έφτασε στο #1 σε τριάντα χώρες, με 26 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το 1987, η Madonna πρωταγωνίστησε στην ταινία Who’s that girl και το ομότιτλο τραγούδι έγινε το έκτο #1 στις ΗΠΑ. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την επιτυχημένη Who’s that girl περιοδεία, όπου σημειώθηκε η πρώτη διαμάχη με το Βατικανό, όταν ο Πάπας προέτρεψε τους θαυμαστές της να μην παρακολουθήσουν τις συναυλίες της στην Ιταλία. Εκείνο το χρόνο η Madonna κυκλοφόρησε ένα remixed άλμπουμ (You can dance).

Έως την κυκλοφορία του επόμενου της δίσκου, η Μαντόνα θεωρούνταν ήδη μια απο τις μεγαλύτερες παγόσμιες σταρ. Το όνομα του ήταν Like a Prayer (1989)και παρουσίασε περισσότερο στοχαστικούς και προσωπικούς στίχους και ένα πιο ώριμο φωνητικό ύφος. Συνεργάστηκε με τον Prince σε τρία τραγούδια και έλαβε πολύ θετικές κριτικές προσελκύοντας ένα πιο ώριμο κοινό. Το Rolling Stone τότε έγραψε ότι ο δίσκος είναι "μια απόδειξη όχι μόνο ότι η Madonna πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά ως καλλιτέχνης αλλά και ότι είναι μία από τις πιο αναγκαίες φωνές των 80’ς". Το βίντεο του Like a Prayer περιείχε πολλά καθολικά σύμβολα και καταδικάστηκε από το Βατικανό ως «βλάσφημο». Αν και το βίντεο αποκήρυσσε το ρατσισμό, επικρίθηκε για τη χρήση συμβόλων, όπως τα στίγματα και η ανάφλεξη σταυρών. Παρ' όλα αυτά το άλμπουμ σημείωσε τεράστια επιτυχια παγκοσμίως πουλώντας πάνω από 20 εκατομμύρια.

Το 1990, η Madonna έπαιξε το ρόλο της Breathless Mahoney στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς κωμικών βιβλίων Dick Tracy στο πλευρό του Warren Beatty. Για την προώθηση της ταινίας κυκλοφόρησε το I’m Breathless, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1930. Συμπεριλάμβανε τον #1 χορευτικό ύμνο “Vogue”, ένα αφιέρωμα στα αστέρια του Χόλιγουντ .

Επιπλέον, εκείνη τη χρονιά, κυκλοφόρησε τον πρώτο greatest hits δίσκο της, The Immaculate Collection, που περιείχε δύο νέα τραγούδια (“Justify my love”, “Rescue Me”). Το βίντεο του Justify my love κρίθηκε αρκετά τολμηρό από το MTV και έτσι απαγορεύτηκε, όντας το πρώτο κλιπ που είχε τέτοιου είδους μεταχείριση. Η Warner Bros Records κυκλοφόρησε το βίντεο, το οποίο έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα (εμπορικά) όλων των εποχών. Το τραγούδι έφτασε στο #1 των τσαρτς στις ΗΠΑ.

Το 1991, ακολούθησε το ντοκιμαντέρ Truth or Dare,(επίσης γνωστό και ως In Bed with Madonna εκτός ΗΠΑ)το οποίο είναι ο προκάτοχος του I'm Going To Tell You A Secret, και, εκτός απο κάποια στγμιότυπα της Blonde Ambition Tour, περιλαμβάνει αρκετό υλικό απο τα παρασκήνια, επεξεργασμένο με ασπρόμαυρο φίλτρο. Παράλληλα συμμετείχε στην ταινία A League of their Own. για την οποία έγραψε το “This Used to be my Playground”, που έγινε το δέκατο #1 στις ΗΠΑ.

1992-1997

Το 1992, η Madonna κυκλοφόρησε ένα προκλητικό βιβλίο επονομαζόμενο SEX, το οποίο έδωσε τροφή στα media, καθώς όλοι νόμιζαν ότι η Μαντόνα "το είχε παρατραβήξει"

Ύστερα κυκλοφόρησε το Erotica (1992), το οποίο θεωρήθηκε ως ένας πολύ προκλητικό δίσκος αλλά στην πραγματικότητα συμπεριλάμβανε μόνο 3 (από 14) τραγούδια σεξουαλικού περιεχομένου. Οι κριτικοί, αφήνοντας στην άκρη την προκλητικότητα κάποιων στίχων, αποφάνθηκαν πως απο τεχνικής πλευράς ο δίσκος είναι πολύ καλός. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε σε δύο versions, μια κανονική, και μια δεύτερη χωρίς το τραγούδι Did You Do It? Σε καμία απο τις δύο δεν περιλαμβάνοντα οι στίχοι του.

Τέλος, η Μαντόνα πρωταγωνίστησε στην ταινία "Body Of Evidence", η οποία μάλιστα κατηγορήθηκε ότι ήταν μια αντιγραφή του "Βασικού Ενστίκτου"

Η περιοδεία της The Girlie Show (1993) ήταν η πιο προκλητική και αμφισβητήσιμη που έχει κάνει ως τώρα, και η οποία είχε συνολικά έσοδα 60.2 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την περίοδο σεξ, η Madonna κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ της, Bedtime Stories (1994), παραγωγής Nellee Hooper και Dallas Austin. Έγινε επιτυχία στην Ευρώπη, Αυστραλία και ΗΠΑ και ήταν υποψήφιο για Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ. Με το τραγούδι Bedtime story, εν μέρει γραμμένο από την Björk, ο δίσκος έδωσε μια ιδέα για το τι θα ακολουθούσε μουσικά τα επόμενα χρόνια.

Στα τέλη του 1995, η Madonna κυκλοφόρησε το Something to Remember, μία συλλογή με τις καλύτερες μπαλάντες της, που συμπεριλάμβανε τρία νέα κομμάτια, όπως η διασκευή στο “I Want You” του Marvin Gaye, σε συνεργασία με τους Massive Attack, και το “You’ll see”.

Το 1996 κυκλοφόρησε η πιο πετυχημένη της ταινία, Evita. Το soundtrack της ταινίας έγινε το δωδέκατο πλατινένιο άλμπουμ της, με δύο πολύ πετυχημένα τραγούδια – “Don’t cry for me Argentina”, “You must love me” – το δεύτερο κέρδισε και το Όσκαρ για το Καλύτερο Τραγούδι για Ταινία. Η ίδια επίσης κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα ως η Καλύτερη Ηθοποιός σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία.


1998-2002

Το έβδομο άλμπουμ της Madonna, Ray of light (1998), συνδύασε προσωπικούς και ενδοσκοπικούς στίχους με ανατολίτικους ήχους, down-tempo, ηλεκτρονική ενορχήστρωση και τα έγχορδα όργανα του Craig Armstrong. Κέρδισε τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της. Το Rolling Stone εγκωμίασε την ίδια και τον William Orbit (συμπαραγωγός) για τη “δημιουργία του πρώτου ποπ δίσκου που αγκάλιασε επιτυχημένα την techno” δηλώνοντας ότι μουσικά το Ray of light είναι ο πιο “περιπετειώδης δίσκος της”. Ο δίσκος κέρδισε 4 βραβεία Grammy και κατατάχθηκε στο #363 στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 Καλύτερα Άλμπουμ όλων των εποχών. Η Madonna συνέχισε την επιτυχία του Ray of light με το σινγκλ “Beautiful Stranger” που έγραψε με τον Orbit για την ταινία Austin Powers: Ο κατάσκοπος που με κουτούπωσε (1999).

Το 2000 κυκλοφόρησε η ταινία The Next Best Thing, που ήταν μία εμπορική απογοήτευση και πήρε κακές κριτικές. Η Madonna συνείσφερε δύο τραγούδια για το soundtrack της ταινίας, το “Time stood still” και το “American pie”, μία χορευτική διασκευή στο κομμάτι του Don McLean. Με το Music (2000), το όγδοο άλμπουμ της, η Madonna επέστρεψε στο πνεύμα της χορευτικής ποπ και house μουσικής. Εν τούτοις, διατήρησε την ενδοσκοπική δριμύτητα του Ray of light σε κομμάτια όπως το Paradise (Not for me) και εισήγαγε κιθάρες για μία πιο folk νότα (“Don’t tell me”, “Gone”) σε συνεργασία με το Γάλλο μουσικό της house Mirwais Ahmadzai. Το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ “What it feels like for a girl” συνοδεύτηκε από ένα βίντεο που σκηνοθέτησε ο πρώην σύζυγος της, Guy Ritchie, και απαγορεύτηκε από το MTV και το VH1 λόγω των βίαιων σκηνών του. Φυσικά η Madonna κυκλοφόρησε το βίντεο στην αγορά και έγινε το πιο εμπορικό βίντεο όλων των εποχών.

Το 2001 ξεκίνησε την περιοδεία της Drowned World Tour, την πρώτη μετά από οχτώ χρόνια. Η επιτυχία της περιοδείας αυτής καταγράφηκε σε DVD και συνέπεσε με την κυκλοφορία του δεύτερου greatest hits άλμπουμ της, GHV2. Το 2002 έγραψε και ερμήνευσε το θεματικό τραγούδι της ταινίας James Bond, Die another day όπου είχε ένα μικρό ρόλο ως δασκάλα ξιφασκίας.


2003-2008

Το ένατο άλμπουμ της Madonna, American Life (2003), στο οποίο οι στίχοι ήταν εμπνευσμένοι από τις πτυχές του αμερικάνικου ονείρου, της δόξας, του πλούτου και της κοινωνίας, δίχασε τους κριτικούς. Αναμφισβήτητα το πιο τολμηρό και μουσικά ακραίο άλμπουμ της, το American Life, σε συνεργασία με τον Mirwais Ahmadzai, παρουσίασε μία πιο σκοτεινή πλευρά της τραγουδίστριας. Το μουσικό βίντεο για το πρώτο σινγκλ, “American life”, προκάλεσε διαμάχη στις ΗΠΑ, καθώς περιείχε σπλαγχνικές σκηνές απεικονίζοντας τον πόλεμο με εκρήξεις και αίμα (τον ίδιο καιρό είχε εισβάλλει ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ). Η Madonna το απέσυρε και παρουσίασε μία άλλη έκδοση του, δείχνοντας την ίδια να τραγουδάει μπροστά από διάφορες σημαίες από όλο τον κόσμο. Παρ’όλο που ο δίσκος ήταν ο χαμηλότερος σε πωλήσεις στην καριέρα της, έγινε #1 στις ΗΠΑ.

Το 2004 η Madonna έκανε την πιο πετυχημένη περιοδεία της χρονιάς (The Re-Invention Tour). Την ίδια χρονιά μπλέχτηκε σε μία δικαστική διαμάχη με τη Warner Music Group, με την οποία μοιραζόταν τη δισκογραφική Maverick. Η διαμάχη έληξε με τη Warner Music Group να αγοράζει τις μετοχές της Madonna. Τον Ιανουάριο 2005 η Madonna ερμήνευσε το Imagine του John Lennon για την τηλεοπτική συναυλία “Tsunami Aid: A Concert of Hope”, με την οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα θύματα του τσουνάμι στην Ασία.

Το δέκατο άλμπουμ της, Confessions on a Dance Floor (2005), δημιουργήθηκε ως ένα συνεχές μιξάρισμα χορευτικών τραγουδιών, με μουσικά στοιχεία των 70’s αλλά και του δικού της παλαιότερου ρεπερτορίου, με την παραγωγή του Stuart Price. Ο δίσκος έφτασε την κορυφή σε 41 χώρες και έχει πουλήσει 12 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του (Νοέμβριος 2005). Η δουλειά αυτή δέχτηκε πολύ θετικές κριτικές, όμοιες μ’αυτές του Ray of light. Το “Hung up”, το οποίο περιείχε ένα δείγμα από το “Gimme! Gimme! Gimme!” των ABBA, έγινε το πιο πετυχημένο σινγκλ της καριέρας της. Το δεύτερο σινγκλ “Sorry” έγινε το δωδέκατο #1 στη Μεγάλη Βρετανία. Ακολούθησε το “Get together” που έγινε το τριακοστό έκτο #1 χορευτικό χιτ στις ΗΠΑ. Το τέταρτο και τελευταίο σινγκλ του άλμπουμ είναι το “Jump” (Οκτώβριος 2006).

Στα μουσικά βραβεία Αρίων που έγιναν την τρίτη 28 Μαρτίου 2006 και μεταδόθηκαν απο το MEGA channel κέρδισε δύο βραβεία. Βραβείο για το υψηλότερο σε πωλήσεις single ξένου ρεπερτορίου για το τραγούδι Hung up, και βραβείο για τον υψηλότερο σε πωλήσεις δισκο ξένου ρεπερτορίου για το άλμπουμ Confessions on a dance floor. Κέρδισε και τα δύο βραβεία ξένου καλλιτέχνη.

Η περιοδεία της, Confessions Tour, ξεκίνησε στα τέλη του Μαΐου 2006 και έγινε η μεγαλύτερη περιοδεία στην ιστορία από γυναίκα καλλιτέχνη (193,7 εκατομμύρια δολάρια). Όμως, προκάλεσε διαμάχες όταν χρησιμοποίησε θρησκευτικά σύμβολα στη σκηνή, όπως τη σταύρωση κατά τη διάρκεια του “Live to tell”. Η περιοδεία τελείωσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2006 στο Τόκιο.

Η Madonna κυκλοφόρησε το 2008 το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Hard Candy" σε συνεργασία με τον Timbaland και το Justin Timberlake. Το πρωτο σινγκλ του αλμπουμ,"4 Minutes" εγινε μεγαλη επιτυχια!

Η Μαντόνα ερμήνευσε 4 τραγούδια της στη συναυλία Live Earth που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Τα τραγούυδια ήταν τα:Hey You, Ray Of Light, La Isla Bonita και Hung Up. Και ήταν εκείνη η οποία έκλεισε τη βραδιά της 7ης Ιουλίου 2007 (07.07.07) στο Wembley Stadium.[1]

Στα βραβεία Αρίων|6 του 2007 κερδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά τα βραβεια για το υψηλότερο σε πωλήσεις single ξένου ρεπερτορίου για το τραγούδι Hung up, και βραβείο για τον υψηλότερο σε πωλήσεις δισκο ξένου ρεπερτορίου για το άλμπουμ Confessions on a dance floor.

Το 2008 μπήκε [2] στην Αίθουσα της Δόξας του Ροκ εν Ρολ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2008 η Μαντόνα πραγματοποίησε συναυλία στην Ελλάδα, για πρώτη φορά κατα τη διάρκεια της καριέρας της, στα πλαίσια της περιοδείας της Sticky & Sweet Tour με τους θεατες να αγγίζουν τους 75.637 και εισπράξεις που φτάνουν τα 9.030.440$, κανοντας την Αθήνα τη συναυλία με τους περισσότερους θεατες απο όλους τους άλλους σταθμούς της περιοδείας της, και μια απο τις πιό κερδοφόρες συναυλίες της στα πλαίσια της Sticky & Sweet Tour.

Η περιοδεία της Sticky & Sweet Tour έσπασε το προηγούμενο ρεκορ που κατείχε η ίδια για την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο γυναίκα καλλιτέχνη απο την προηγούμενη περιοδεία της The Confessions Tour κάνοντας έτσι την Sticky & Sweet Tour την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο σόλο καλλιτέχνη (άνδρα και γυναίκα) με κέρδη που ξεπερνούν τα 280.000.000$ και τους θεατές να φτάνουν τους 2.350.282 σε 58 σταθμούς. Η Μadonna κυκλοφορησε το τριτο της Greatest Hits,Celebration! Tο ομωνυμο τραγουδι εγινε επισης μεγαλη επιτυχια!




Μάικλ Τζάκσον

Michael Jackson 1984.jpgΟ Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον (29 Αυγούστου 1958 - 26 Ιουνίου 2009) ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι ευρέως γνωστός ως

Βιογραφία

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα. Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records.[2] Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

Κορύφωση του φόρτου της Βικιπαίδειας την ημέρα του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.[3]

Το μεσημέρι της 25ης Ιουνίου 2009 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου UCLA στο Λος Άντζελες σε κωματώδη κατάσταση ύστερα απο καρδιακό επεισόδιο, όπου και απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών. [4] Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο και ακόμα και κατάρρευση γνωστών μηχανών αναζήτησης.[5] Η υγεία του Τζάκσον τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα.[6] Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων[7]. Η κηδεία του "Βασιλιά της Ποπ" έγινε στις 07/07/09, ημέρα Τετάρτη, και συγκεκριμένα στις 8.00 πμ ώρα Αμερικής, 6.00 μμ ώρα Ελλάδος, στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν, ενώ η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε 2 ώρες αργότερα στο STAPLES CENTER, γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Λος Άντζελες, LA Lakers, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές απ' όλο τον κόσμο.

Δισκογραφία

Το εξώφυλλο του Thriller
  • 1971: Got to Be There
  • 1972: Ben
  • 1973: Music and Me
  • 1975: Forever, Michael
  • 1979: Off the Wall
  • 1982: Thriller
  • 1987: Bad
  • 1991: Dangerous
  • 1995: HIStory
  • 1997: Blood on the Dance Floor
  • 2001: Invincible


Britney Spears

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears, γενν. στις 2 Δεκεμβρίου 1981) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια.

Καριέρα

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι αμερικανίδα ερμηνεύτρια της τελευταίας δεκαετίας. Εχει πουλήσει πάνω από 85 εκατομμύρια album παγκοσμίως συμφωνα με την Jive Records, με τα: Baby One More Time (1999), Oops!...I Did It Again (2000), Britney (2001), In The Zone (2003), και Blackout (2007), ενώ έχει οκτώ No1 singles και τέσσερα συνεχόμενα No1 albums. Η κυκλοφορία του Circus, ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη νίκη της Britney στα MTV VMA Awards, όπου κατέκτησε τρία βραβεία στις κατηγορίες "Video of the Year", "Best Female" και "Best Pop Video" για το "Piece of Me". Για την ηχογράφησή του, η Britney στρατολόγησε μια ομάδα παραγωγών / συνθετών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Dr. Luke (ο οποίος επιμελήθηκε την παραγωγή και την σύνθεση του τραγουδιού "Circus"), Danja, Max Martin, Bloodshy & Avant και Guy Sigsworth (Madonna, Alanis Morissette, Bjork).Οι πωλήσεις του circus πήγαν πολύ καλά και ο δίσκος δεν άργησε να γίνει χρυσός.Ομως άλλη μια επιτυχία περίμενε την britney και πρόκειτε για την παγκόσμια περιοδεία the circus starring britney spears που αρχισε στις 3/3/2009 απο την Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα και έληξε στισ 5/5/2009 στο Μοντρεάλ του Καναδα οσο αναφορά την βορεια αμερική.Μετά ακολούθησε μια παύση διαρκείας ενόσ μήνα κατά την οποία η britney πήγε διακοπές στην Καραηβική και τις Μπαχάμες και γύρισε το βίντεο για το τραγούδι radar.Υστερα η britney με φορτισμένες τισ μπαταρίες της συνέχισε την περιοδεία της στο ηνωμένο βασίλειο και στην συνέχεια στην ευρώπη.Κατά την δειάρκεια της ευρωπαίκης περιοδείας της η britney ανακοίνςσε πωσ ετοιμαζει νεο δισκο.Η περειοδεία θα συνεχίσει σε Η.Π.Α και Καναδά στισ 20 Αυγουστου. Τον Νοέμβριο του 2009 αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος της Μπρίτνι ! "The Singles Collection" λέγεται ο νέος δίσκος που περιέχει όλες τις επιτυχίες της Μπρίτνι,με ένα επιπλέον καινούριο τραγούδι,"3" Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε στις 29/9/09 στο ίντερνετ.

Γάμος και μητρότητα

Τη νύχτα της 18 Σεπτεμβρίου 2004, παντρεύτηκε τον χορευτή Κέβιν Φεντερλάιν σε σπίτι στο Studio City, στην Καλιφόρνια, ενώπιον ελάχιστων καλεσμένων. Το Σεπτέμβριο του 2005 απέκτησε αγοράκι και το 2006 ένα ακόμα παιδί. Το ζευγάρι χώρισε το 2006. Και οι δύο διεκδίκησαν την επιμέλεια των παιδιών τους. Η οικογενειά της στάθηκε στην πλευρά του πρώην συζύγου της. H τραγουδίστρια υποχρεώθηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην συζύγου της και τα έξοδα αυτά [1]πλησίασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια.


Εκκεντρικότητα

Τα τελευταία χρόνια, η Σπίαρς έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης για την απρόσεκτη συμπεριφορά της. To Φεβρουάριο του 2007, η τραγουδίστρια εμφανίστηκε με τελείως ξυρισμένο κεφάλι. Την εντόπισαν παπαράτσι σε στούντιο τατουάζ του Λος Αντζελες έχοντας χάσει την πλούσια καστανή κόμη της. Η βιαστική αποχώρηση έγινε με κουκούλα στο κεφάλι, προφανώς για να μην φανεί το νέο κούρεμα. Η τραγουδίστρια έδωσε τα μαλλιά της δωρεά για θεραπεία του καρκίνου. Επίσης εντοπίστηκε από τους δημοσιογράφους να χτυπάει με μια ομπρέλα ξένα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι του πρώην συζύγου της. Αφού είχε ξυρίσει το κεφάλι της μετά από 2 μέρες μπήκε σε κλινική αποτοξίνωση για τον εθισμό της στο αλκοόλ. Μετά την εξοδό της άρχισε να ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη μουσική με άσχημα αποτελέσματα. Αποκορύφωμα τροφής για σχόλια, αποτελεί η εμφάνισή της στα Video Music Awards όπου χόρεψε και τραγούδησε (playback) το νέο της hit-single Gimme More εμφανώς νευρική και αγχωμένη με ελαφρώς περιττά κιλά.Στο τελευταίο πάρτι γενεθλίων η Βritney έδειχνε εμφανώς χαρούμενη και σε πολύ καλή διάθεση. Πολλοί είπαν οτι ήταν σέξι μρέσα στο μαύρο φορεμά της. Στο πάρτι επίσης βρισκόταν η Paris Hilton και η Sharon Stone.Το 2008 άρχισε στραβά για την Βritney αφού στις 3 Ιανουαρίου η Βrit μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κληνική του Λος Αντζελες μετά από ενά νευρικό κλονισμό αφού αρνήθηκε να επιστρέψει τα παιδιά της στον πρώην άντρα της.

Προϊόντα

[Επεξεργασία] Αρώματα

2004 Curious

Release date: September 2004 Number one fragrance of 2004 Honored Best Woman's Fragrance in 2005 Tagline "Do you dare?"

2005 Fantasy

Release date: September 15, 2005 Tagline "Everybody has one."

2006 Curious: In Control

Release date: April 16, 2006 Tagline "Are you?"

2006 Midnight Fantasy Release date: December 2006 Tagline "Magic Begins at Midnight"

2007 Believe

Release date: September 24, 2007 Tagline "The greatest freedom is to believe in yourself"

2009 Ηidden Fantasy

Release date: December 2008/ January 2009 Tagline "What do you have to hide?"

[Επεξεργασία] Βιβλία

  • 2000 Britney Spears' Heart-to-Heart
  • 2001 A Mother's Gift (To δωρο μιας μητερας) κυκλοφορει και στην Ελλαδα
  • 2002 Stages
  • 2002 Britney Spears' Crossroads Diary

[Επεξεργασία] Δισκογραφία

[Επεξεργασία] Aλμπουμ

  • 1999 Baby One More Time
  • 2000 Oops!... I Did It Again
  • 2001 Britney
  • 2003 In The Zone
  • 2004 Greatest Hits, My prerogative
  • 2005 B In The Remixes
  • 2007 Blackout
  • 2008 Circus

[Επεξεργασία] Complications & EPs

  • 2004 Greatest Hits: My Prerogative
  • 2005 Someday (I Will Understand) EP
  • 2005 B in the Mix: The Remixes

[Επεξεργασία] DVD

  • 1999 Time Out with Britney Spears
  • 2001 Britney Spears - Live and More!
  • 2001 Britney - The Videos
  • 2002 Live from Las Vegas
  • 2004 In the Zone
  • 2004 Greatest Hits: My Prerogative'
  • 2005 Britney & Kevin: Chaotic
  • 2009 Britney for the record dvd

[Επεξεργασία] SINGLES

  • 1998 Baby One More Time
  • 1999 Sometimes
  • 1999 You Drive Me Crazy
  • 1999 Born To Make you Happy
  • 2000 From The Bottom Of My Broken Heart
  • 2000 Oops!..I did it Again
  • 2000 Lucky
  • 2000 Stronger
  • 2000 Dont Let Me Be the Last to Know
  • 2001 Im A Slave 4 U
  • 2001 Overprotected (international video)
  • 2001 Overprotected (the darkchild remix)
  • 2001 Im Not A Girl Not Yet a Woman
  • 2002 Boys (the co ed remix)
  • 2002 I Love Rock 'n' Roll
  • 2002 Anticipanting
  • 2003 Me against The Music
  • 2003 Toxic
  • 2004 Everytime
  • 2004 Outrageous
  • 2004 I've just Began (itunes)
  • 2004 My Prerogative
  • 2005 Do Somethin'
  • 2005 Chris Cox Megamix
  • 2005 Chaotic
  • 2005 Someday I will undertand
  • 2006 And then we kiss
  • 2007 Gimme More
  • 2007 Piece Of Me
  • 2008 Break The Ice
  • 2008 Womanizer
  • 2008 Circus
  • 2009 If U Seek Amy
  • 2009 Radar
  • 2009 3